Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne okrećite glavu

Nakon prijave i novinarskog upita prostor u kojem borave psi očišćen

Foto: Privatni album
1/7
08.01.2020.
u 20:44

Kako komunalni redari Velike Gorice nisu reagirali na prijavu o uvjetima u kojima žive dva psa u Velikoj Mlaki, svjedokinja je zatražila pomoć javnosti i medija

Da parkiralište kafića u Velikoj Mlaki te večeri nije bilo puno i da nije morala tražiti mjesto više, priča nam mlada djevojka (podaci u redakciji), ne bi ni otkrila dva psa zatvorena u velikom boksu koji se s ceste ne može vidjeti.

– Čula sam neke zvukove s druge strane zida, ugledala sam boks i shvatila da su u njemu dva psa. Bili su u kućicama, totalno nezainteresirani. Oko njih bila hrpa izmeta i razbacanih kostiju. Sve to nije čišćeno vjerojatno danima. U dvije prljave kante stajala je voda, ali je površina bila zaleđena i ne znam kako su pili. Drugo jutro vratila sam se, poslikala taj užas i prijavila komunalnom redarstvu i veterinarskoj inspekciji – priča nam. Dodaje kako su joj prvo u komunalnom redarstvu rekli da oni nemaju ništa s tim, a kad je dobila potvrdu od inspekcije da je to ipak posao komunalnih redara zvala ih je i telefonom.

Foto: TOMAŽ SKALE

– Ne znam tko mi se javio, ali doznala sam da se tek vratio s godišnjeg odmora i da se s ovim očito bavi kolega koji je upravo otišao na godišnji odmor. I da čekam dok se on ne vrati – opisuje nam svoj razgovor. Kad je shvatila da nitko ne želi reagirati, a već je prošlo pet dana otkad je prijavila, bila je spremna zvati policiju te je potražila i pomoć novinara.

Na naš upit što su do sada napravili po pitanju prijave uvjeta u kojima žive psi na parkiralištu kafića u Ulici Nikole Kramarića u Velikoj Mlaki, jesu li bili u nadzoru, što su utvrdili i jesu li obavijestili veterinarsku inspekciju, iz Komunalnog redarstva Velike Gorice poslali su nam sljedeći odgovor.

– U nadzoru koji je 7. siječnja izvršen na adresi Nikole Kramarića 32, Velika Mlaka, zatečena su dva psa vlasnika N. K. smještena u natkrivenom boksu veličine otprilike 5x5 metara u kojem su dvije kućice za pse. Psi su pregledani čitačem mikročipa, utvrđeno je da su pas Oz, u tipu pasmine kangal, i pas Maki od Grobnika, u tipu pasmine šarplaninac, posljednji put cijepljeni protiv bjesnoće u kolovozu 2019. Psi su dobrog gojnog stanja i ne pokazuju znakove da su zanemarivani ni podvrgnuti patnji. U boksu koji je u trenutku nadzora bio uredan zatečene su dvije posude s vodom – piše u odgovoru. Dodaju kako je posjednik izjavio da se psi hrane jednom dnevno kuhanom hranom i da se za njih brine posebno zadužena osoba, inače član domaćinstva. Iz boksa ih pušta u kasnim večernjim satima, nakon prestanka rada poslovnog subjekta, kada se kreću po dvorištu u svrhu čuvanja, sve do 5 sati ujutro.

Foto: TOMAŽ SKALE

– Slijedom navedenoga nema potrebe obavještavati veterinarsku inspekciju – zaključuju iz Komunalnog redarstva Velike Gorice.

Prošeću li se psi ikad po danjem svjetlu i kroče li izvan dvorišta nismo doznali. No, mlada djevojka gotovo je sigurna kako su vlasnici doznali da im dolazi kontrola, jer prizor koji je zatekla u boksu dokaz je da dulje vrijeme nije očišćen.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
23:53 08.01.2020.

Sramotno!

AG
Agramer77777
20:59 08.01.2020.

mito i korupcija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije