Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baranja

Nakon podivljale Karašice nova je prijetnja – Dunav

poplava, evakuacija, romi (1) (1)
Ivica Galović/PIXSELL
06.06.2010.
u 15:33

Vodostaj rijeke koja se u petak izlila kod Šumarine u Baranji opada, a do kraja tjedna u Hrvatsku bi trebao stići i vodeni val na Dunavu

Dok se situacija na Baranjskoj Karašici kod Šumarine smiruje jer je vodostaj u opadanju, prognoze se za vodeni val na Dunavu, koji se krajem tjedna očekuje u Hrvatskoj, rade. Potvrdili su nam to danas i dežurni u Stožeru za obranu od poplava u osječkim Hrvatskim vodama.

Zbog toga su se na Dunav već “preselile” ekipe koje vrećama preostalim iz mjesta u okolici Beloga Manastira pojačavaju nasip kod Batine.

Prema informacijama iz uzvodnih mađarskih krajeva kojima raspolaže direktor osječkih Hrvatskih voda Zoran Đurković, Dunav bi mogao narasti za metar i pol do dva, odnosno dosegnuti razinu između 700 i 750 centimetara, što bi moglo biti kao 2006. kada je iznosio maksimalnih 749.

Komentara 9

OB
-obrisani-
11:44 07.06.2010.

Mislio sam irigacioni, a rekao rigolacioni. Eto, može se i meni dogoditi!

Avatar baranjac
baranjac
09:39 07.06.2010.

ferdo ima strasno glupave komentare

OB
-obrisani-
11:42 07.06.2010.

Baranjac, delomično si u pravu a delomično i ne. Ako imamo sisteme kanala koji služe i kao rigolacioni sistem, i ako su ti kanali na privatnoj zemlji, država može odlučiti da je za ispravno stanje tih kanala odgovoran vlasnik zemljišta na čijem se nelazi. Dakle, u ovom delu nisi u pravu. Ali jesi u pravu u tome da nadležno ministarstvo za vode mora da vrši na vreme inspekciju kanala i da za sve one kanale, to jest njihove pojedine delove, koje ne nađe u adekvatnom stanju, traži od vlasnika da ih u određenom roku dovede u red, i ako se to ne dogodi, angažuje samo neku firmu za takve poslove koje će kanale očistiti, pokositi, ili ako treba produbiti, a vlasniku kanala ispostaviti račun. Dakle, u pravu si da nije narod kriv za poplave nego država koja nije prislila narod, na ovaj ili onaj način, da kanale drži u ispravnom stanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije