Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suspenzija schengena

Nakon Pariza Orban traži zaustavljanje imigracije

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2015.
u 07:04

Ne smijemo doživljavati ekonomsku imigraciju kao nešto korisno jer ona donosi samo probleme i prijetnje, kazao je Orban

Teroristički napadi u Parizu potaknuli su radikalno desnu francusku europarlamentarku Marine Le Pen, ali i španjolskog ministra unutarnjih poslova, da zatraže ponovno uvođenje graničnih kontrola u Schengenskoj zoni. Istovremeno, mađarski premijer Viktor Orban obnovio je svoje kontroverzne teze da treba zaustaviti imigrante jer predstavljaju prijetnju Europljanima.

– Ne smijemo doživljavati ekonomsku imigraciju kao nešto korisno jer ona donosi samo probleme i prijetnje građanima Europe. Imigracija mora biti zaustavljena. To je stav Mađarske – rekao je Orban u izjavi nakon sudjelovanja na mimohodu u Parizu.

– Ne želimo među nama Mađarima vidjeti veliku manjinu drukčijeg podrijetla i karakteristika. Želimo očuvati Mađarsku kao Mađarsku – dodao je Orban, koji je i prije imao kontroverzne stavove protiv stranaca.

Španjolski ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz izjavio je za El Pais da će podržati ideju o graničnim kontrolama i da će “biti potrebno mijenjati Schengenski sporazum”, u kojemu su sada 22 države članice EU i četiri države izvan EU. No, na sastanku ministara unutarnjih poslova u Parizu nije spomenuto pokretanje promjene Schengenskih pravila.

>> Svjetski vođe poveli mimohod u Parizu, s njima više od tri milijuna ljudi

Komentara 8

CA
capto a parva
07:31 13.01.2015.

...dobro zbori....Orbane dođi i ujedini nam desnicu ...

WC
wCROw
08:36 13.01.2015.

Potpisujem

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
09:59 13.01.2015.

. ..A zato je MOL zabranio dolazak sirove nafte iz imigracije u INA rafineriju Sisak. ..I=U/R. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije