Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOZNAJEMO DETALJE

Nakon otkrića Večernjeg DORH istražuje Škaričića, ali ne i druge ljude iz afere nego liječnice koje su spašavale živote

11.11.2022.
u 11:24

Podsjetimo, ravnatelj staračkog doma je HDZ-ovac drugog ešalona, Ivan Škaričić, najpoznatiji po dugogodišnjem obnašanju gradonačelničke funkcije u Omišu. Nakon što je prvi put, prije nekoliko godina, u Omišu izgubio izbore uz asistenciju HDZ-ovog stratega za Dalmaciju, Antu Sanadera, smješten je u fotelju ravnatelja važne socijalne ustanove premda u tom području nije imao  iskustva, a od formalne izobrazbe stekao je diplomu iz arheologije. Za vrijeme njegovog šefovanja, zbog propusta koje smo otkrili, preminulo je 18 korisnika Doma za starije i nemoćne u jeku pandemije COVID-19. Zbog svega DORH otvara istragu dvije godine kasnije, ali njome ne obuhvaća ključne aktere iz zdravstvenog sustava već dvije liječnice iz same ustanove koje su dokazano u kriznim trenucima spašavale živote i tražeći pomoć od institucija upozoravale da se sustav raspao.

Komentara 14

DU
Deleted user
12:23 11.11.2022.

To ti je tako kada arheologa staviš da vodi dom za umirovljenike...

Avatar Cohen
Cohen
16:28 11.11.2022.

Dobro dolazi ovaj drugi članak da podsjeti na činjenice iz onih dana. Dozvani u sjećanje oni pusti pozivi NZJZ-u na koje nitko nije odgovarao.

JF
jfk
13:01 11.11.2022.

Pamtim kad su ga pitali zašto je došao na mjesto ravnatelja doma za starije iako nema za to kvalifikacije izjavio je da mora i on negdje raditi. To je suština HDZa i najveći razlog zašto smo na dnu EU ekonomski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?