Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ

Bivša predsjednica promijenila mišljenje u svega par sati: 'Trajno odustajem od ureda'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
16.04.2020.
u 21:10

'U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem', poručila je bivša predsjednica

Da čovjek promijeni mišljenje o važnim stvarima u svom životu nije neuobičajeno. Začuđuje, međutim, kada netko to napravi dva puta u istom danu i o tome obavijesti javnost. Takvo smo nešto danas imali prilike vidjeti u priči o uredu koji je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zatražila od države. Dvije i pol prostorije u državnoj rezidenciji u Visokoj ulici koje joj je namijenila Vlada nedavni potres u Zagrebu učinio je neupotrebljivima, a u medijima se danas pojavila informacija da je predsjednica odustala, ne samo od ovog, nego i općenito od ureda na koji kao bivša predsjednica ima pravo. Kako je bila riječ o informaciji koju su prenijeli neslužbeni izvori iz njoj bliskog kruga, nazvali smo Kolindu Grabar-Kitarović da provjerimo ovu informaciju.

- Ne znam tko i zašto plasira takve priče - uzvratila nam je bivša predsjednica pa nastavila kako o uredu u doba epidemije niti je pričala niti namjerava pričati s premijerom. Potvrdila nam je i kako je svjesna da ured u Visokoj više nije rješenje, ali i kako će nakon završetka epidemije valjati razmisliti o nekom skromnijem uredu jer, kako je objasnila, nije prilično da bivša predsjednica sa svojim stranim kolegama komunicira putem privatnog maila. Takva praksa, bila je uvjerena poslijepodne, ostavlja dojam o Hrvatskoj kao o neozbiljnoj državi. Naglasila je i da ne traži ekskluzivan prostor za koji bi država plaćala skupi najam nego nešto skromnije i zaključila kako će se o svemu razgovarati kad kriza prođe.

Svega par sati kasnije, predsjednica se, međutim, predomislila i za N1 potvrdila: Trajno odustajem od ureda.

- Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi - pojasnila je.

Što ju je nagnalo da se predomisli i zbog čega joj je odjednom svejedno hoće li s kolegama u svijetu komunicirati iz državnog ili privatnog ureda koji će sama plaćati, nismo uspjeli saznati jer nam bivša predsjednica nakon toga nije odgovarala na poziv.

Ključne riječi

Komentara 87

DU
Deleted user
21:38 16.04.2020.

"Ured bivšeg predsjednika" - čudna smo mi zemlja neka.

RE
RedTree
22:57 16.04.2020.

Na kraju logična odluka, sad treba rezati na udrugama, koje i tako ističu da su volonterski, političkim strankama, urediti javne nabave i rezati javne plaće, naročito ovima koji sad doma stoje i koji su cijelu jesen vikali da im je minimalno 6300 kuna malo.

PO
Pobjeda
08:17 17.04.2020.

Sto se dogodilo sa novim predsjednikom,probudite ga gospodo ! nije navio vekericu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije