Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

Bivša predsjednica demantirala odustajanje od ureda: 'Ne znam tko plasira takve priče'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
16.04.2020.
u 17:25

Poručuje kako u uvjetima epidemije nije razgovarala niti namjerava razgovarati s Vladom o svom budućem uredu

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović demantirala je danas medijske napise po kojima je zbog koronakrize i potresa u Zagrebu trajno odustala od ureda koji je zatražila od države. Poručuje kako u uvjetima epidemije nije razgovarala niti namjerava razgovarati s Vladom o svom budućem uredu, no drži da bi, kada kriza prođe, zbog ugleda države trebala imati skroman ured iz kojeg bi sa svojim međunarodnim kontaktima mogla raditi projekte na korist Hrvatske.

- Ne znam tko i zašto plasira takve priče. Mislite li da u uvjetima epidemije treba uopće razgovarati o tome - uzvratila nam je Grabar-Kitarović na pitanje je li točno da je odustala od ureda bivše predsjednice. Ističe kako trenutno radi od kuće, kao i mnogi drugi, i nema potrebe za posebnim uredom. No, mnogi je, kaže, ovih dana pokušavaju kontaktirati, a država ispada neozbiljna kada ona kontakte kao bivša predsjednica održava putem privatnog maila.

 

- S Vladom sam razgovarala o uredu, odnosno o dvije i pol prostorije u Visokoj ulici, no kako je ta zgrada teško oštećena u potresu, s vremenom će trebati razmisliti o nekom drugom rješenju. Naravno, ne dolazi u obzir da država za to plaća skupi najam. No, ne pada mi na pamet da u ovoj krizi premijera zamaram tim pitanjem - kazala nam je Grabar Kitarović. 

Ključne riječi

Komentara 78

LL
lijepa_li si
20:55 16.04.2020.

još i danas, ovi što malo manje prvu hrvatsku predsjednicu svoju mržnju, frustracije ne mogu skriti. neka neka

KA
karlodrago
18:14 16.04.2020.

Svakako si trebala još pet godina biti predsjednica ali politički tupavi Škoro pomogao ie nesposobnom Milanoviću.

DU
Deleted user
19:00 16.04.2020.

kako se klatež lovi na fotografiju kgk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije