Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzrok nepoznat

Nakon Mrežnice zamutila se i Korana? Ne zna se kada će se ponovno moći kupati u rijekama

Rijeka Mrežnica
Foto: Radio Mrežnica
24.06.2019.
u 10:51

Prema prošlotjednom izvješću Hrvatskih voda velike količine oborina na slivu rijeke Korane, točnije kod podsliva rijeke Radonje uzrokovale su bujice s prometnica, pristupnih cesta kamenoloma, koje su nosile ostatke od sječe drveća, građevinske šute, ali i granja drveća u cvatu

Rijeku Koranu u Karlovcu zamutile su u okolnostima obilnih kiša rijeka Mrežnica i ostali koranski pritoci, te se pretpostavlja da do sljedećeg vikenda neće doći do potpunog bistrenja Korane, priopćila je u ponedjeljak karlovačka Gradska uprava.

Prema informaciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije počelo je bistrenje rijeke Mrežnice u općini Generalski Stol, vidljivo je i u Zvečaju, ali će bistrenje potrajati još najmanje nekoliko dana.

Izvid koji su obavile Hrvatske vode pokazao je da je na Mrežnici zamućenje i dalje prisutno, međutim u Generalskom Stolu utvrđeno je 75-postotno bistrenje rijeke, u Zvečaju od 30 do 60 posto, dok je na gradskom kupalištu u Dugoj Resi jedva vidljivo.

Korana je uzvodno od ušća Mrežnice do ušća Radonje u Tušiloviću manje zamućena, iako Radonjom još teče zamuljena voda.

Ronioci KPA Vodomar Duga Resa tijekom vikenda su obišli četiri velika izvora rijeke Mrežnice u zaseoku Erdelj, Leskar, Mateško Selo i Zvečaj i utvrdili kako isti nisu uzrok zamućenja.

Prema prošlotjednom izvješću Hrvatskih voda velike količine oborina na slivu rijeke Korane, točnije kod podsliva rijeke Radonje uzrokovale su bujice s prometnica, pristupnih cesta kamenoloma, koje su nosile ostatke od sječe drveća, građevinske šute, ali i granja drveća u cvatu.

Zbog toga je došlo do promjene boje vodotoka i stvaranja pjene koja se zadržala u podnožju pontonskog mosta u Karlovcu. Riječ je o prirodnoj pojavi izvanrednog onečišćenja vode uzrokovanog manjom elementarnom nepogodom, tj. visokim oborinama karakterističnima za ovo doba godine.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar krumpirsky
krumpirsky
11:37 24.06.2019.

kladim se da je kriv plenković

Avatar nekakav
nekakav
13:26 24.06.2019.

baš je fora da djeca s asfalta komentiraju jake kiše... kad u sat-dva padne 50 litara po kvadratu, nema druge nego da sve pliva. došlo doba kad tijekom jače kiše na cesti ne smije se pojaviti ni kap, kamoli sloj vode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije