Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeg

Nakon jedanaest dana potrage junica još u bijegu

'Varazdin \\u0096 04. 06. 2010., Ivanec \\u0096 Pobjegla junica je pronadjena u dolini Bednje, a onda je ponovno dala petama vjetra! PHOTO:  Ljiljana Risek '
Foto: 'Tezak *10'
1/3
04.06.2010.
u 14:50

Nakon što je uhvate junicu će prevesti na farmu u Suhopolje, na kojoj će dočekati duboku starost

Nakon jedanaest dana potrage, pronađena je u visokoj travi u dolini Bednje, živa, zdrava i u dobroj kondiciji, junica koja je iz kruga ivanečke Industrije mesa iz reda za klanje pobjegla od mesarskog noža!

– Uspio sam joj prići sasvim blizu, na predjelu zvanom Cvijeti! Lijepa je kravica, uopće ne izgleda iscrpljeno, čini mi se da je u dobrom stanju! Došao sam po svoju nagradu! – kazao je ivanečki poduzetnik Mladen Marković, koji je u gustom raslinju govedo spazio prilikom obilaska svoje ovčarnice, nedaleko od ivanečkog hipodroma. Za odmetnutom junicom Industrija mesa raspisala je tjeralicu i ponudila nagradu onome tko je nađe 2500 kuna. No, nakon što je vodstvo IMI-ja krenulo po junicu, ona im je ponovno pobjegla! Hicem iz puške trebao ju je omamiti veterinar, no jogunasta junica dala je petama vjetra.

– Budući da je junica u svojoj borbi za život pobudila simpatije cijele nacije, odlučili smo joj pokloniti život. Nakon što je u Ivancu uhvate, prevest ćemo je na svoju farmu u Suhopolje, smjestiti je na idiličnu livadu s obiljem hrane, pa neka tu dočeka starost! Pod nož neće nikad, izborila se za život! – izjavio je Filip Dragović, iz Farmalanda, vlasnik junice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije