Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedok u haagu:

Nakon gašenja kamera Mladićevi vojnici uzeli su natrag podijeljeno

ratko mladić (1)
AFP/PIXSELL
18.07.2012.
u 12:49

Na snimci se vide Mladićevi vojnici koji dijele čokolade, kekse i cigare. Čim je kamera prestala snimati, neki od njih otišli su i uzeli natrag podijeljeno.

Na današnjem suđenju Ratku Mladiću u Haagu tužiteljstvo je prikazalo snimku od 12. srpnja 1995. na kojoj se vidi Mladić dok govori Muslimanima iz Srebrenice koji su se okupili u bazi nizozemskog bataljuna UN u Potočarima da se ne boje, da će svi biti evakuirani i da im nitko neće ništa učiniti.

– Doći će 30 autobusa i prebacit će vas u Kladanj. Bez panike, propustite malu djecu i žene, nemojte da se neko dijete izgubi. Ne bojte se ništa, nitko vam neće ništa učiniti – čuo se Mladićev glas na snimci.

Ovoj sceni nazočio je i Joseph Kingori, bivši vojni promatrač UN-a u Srebrenici koji je danas svjedočio na Mladićevu suđenju. Rekao je da je Mladić tada "radio pravu stvar u tom konkretnom trenutku", pokušavajući umiriti ljude i obećavajući im sigurnost.

– Ali, koliko smo mi procijenili, on je samo htio da taj konkretni trenutak prođe i vjerovali smo da, po svemu sudeći, on ne misli ono što govori – rekao je Kingori. Potom je prikazana snimka na kojoj se vide Mladićevi vojnici koji dijele čokolade, kekse i cigare.

– Čim je kamera prestala snimati, neki od njih su otišli i uzeli natrag podijeljene stvari. Nismo mogli shvatiti zašto to čine – posvjedočio je bivši vojni promatrač u Srebrenici.

Komentara 15

DZ
dzukaficuka
13:13 18.07.2012.

Srbi pravi bas takvi su .Draza Mihajlovic Deneral Ratko Mladic Deneral daj Boze pravde.Boze dragi sa tim imati posla Milanovic ce sa njima graditi Hidro Elektranu taj nije normalan kao sa Zslovencima Krsko nije bilo dosta ta ista partija ponavlja sve pogreske od prije.

MI
mirac
13:30 18.07.2012.

Odavno sam se prestala čuditi što su sve Srbi u stanju napraviti. Nije ni čudo kad im međunarodna zajednica drži stranu. Da su Hrvati pobili tolike ljude , međunarodna zajednica bi Hrvatsku ogradila bodljikavom žicom. Za sve su krive te bjelosvjetske protuhe, dozvole im da rade što hoće. A naši Domoljubi na vlasti ih obožavaju.

MM
Milan Mićo Budimir
15:14 19.07.2012.

šta mi vi brišete komentare ovde?? marš!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije