Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 40 godina

Svi u šoku zbog odluke Hloverke Novak Srzić: Ukida se zaštitni znak turističkog bisera

23.12.2018.
u 18:41

Također, dodala je da će se umjesto pučkih fešti u gradu tijekom sezone odvijati malo 'finiji festivali' kakvi su primjereni za Makarsku

Iz Makarske stiže za mnoge tužna vijest. Tradicionalna ribarska večer je otkazana i to odlukom direktorice Turističke zajednice Makarske, Hloverke Novak Srzić.

Tradicionalne ribarske večeri iz kojih su imali korist i mještani i ugostitelji sada odlaze u povijest, a sve zbog "nečistoće" koja se stvarala za vrijeme ribarskih večeri.

"Makarska je postala preveliko mjesto za ribarske večeri iza kojih bi nam ostajala samo masnoća i sve se to pretvorilo u ljetni vašar kakav više nećemo gledati po rivi. Međutim, kao direktorica TZ-a Makarska potrudit ću se sugrađanima i gostima omogućiti doživljaj autentičnih ribarskih večeri i to tako da ćemo s nekim od brodara dogovoriti organizirani prijevoz do mjesta u kojima se odvijaju ovakve vrste zabava", komentirala je Novak Srzić.

Također, dodala je da će se umjesto pučkih fešti u gradu tijekom sezone odvijati malo "finiji festivali" kakvi su primjereni za Makarsku.

Oglasili su se i nezadovoljni ugostitelji kojima su ribarske večeri bile prava zarada.

"Ako je odluka o ukidanju ribarskih večeri koje se na rivi organiziraju najmanje 40 godina, uistinu konačna, onda je to zbilja velika katastrofa i za Makarsku i našu tradiciju od koje nam više ne ostaje ništa. Fešte su bile turistička atrakcija, a nama jedini izvor zarade i stvarno sam jako ogorčena jer je odluka žalosna", rekla je Antonia Srzić za Slobodnu Dalmaciju.

Činjenica da su ribarske večeri bile jedna od glavnih atrakcija u Makarskoj, a turisti su se rado vraćali zbog nje, mještani se pitaju što će se onda ponuditi gostima kao ljetni vid zabave?

>> Pogledajte video i saznajte što je obitelj izvukla iz vode dok je pretraživala rijeku

 

Komentara 80

DJ
Dete_Jugo_Oficira
19:25 23.12.2018.

Makarska je najseljačkije mjesto na obali puno srpskih cajki apsolutno svaki dan preko ljeta. I te seljačke ribarske fešte isto treba ukinuti. O seljačkoj arihtekturi, divljoj gradnji i potpunoj betobizaciji da ne pričamo. A tek paradajz turisti iz susjedne nam mile i drage BeHa hahahah.... Makarska na tvornička podešavanha.

Avatar -HLEBINAC-
-HLEBINAC-
20:36 23.12.2018.

Ukini ti ćevape, pljeskavice, cajke i sevdalinke, pa ćemo ti podići spomenik !!!

Avatar pendreck
pendreck
19:33 23.12.2018.

Bravo Hloverki, treba tu konacno ipak malo nivoa uvesti. Da nas ne sramote primitivci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije