Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakove zvjezdice

Restoran Miramare: Dok čekaju obrok, gosti se mogu rashladiti u bazenu

Restoran Miramare
Foto: Marina Borovac
1/3
18.07.2018.
u 19:45

Hotel je smješten nedaleko od plaže, a radi petu sezonu. Uz odličnu ponudu jela nudi i koktele čije se cijene kreću od 30 do 50 kuna

Čekajući ručak na terasi restorana aparthotela Miramare nedaleko od luke u Makarskoj – odakle je odličan pogled na središte grada nad koje se nadvilo impresivno Biokovo - gosti se do 18 sati mogu rashladiti u bazenu smještenom u kutu terase.

Najviše je Skandinavaca

Oni koji ovdje odsjednu, imat će doručak s pogledom jer se tu poslužuje i prvi obrok u danu. Hotel je smješten nedaleko od plaže i radi petu sezonu. Najviše je gostiju iz Skandinavije, a ne zaostaju ni domaći. Miramare radi tijekom predsezone, sezone i posezone kada se stalno zaposleni radnici “sele” u Biokovo, hotel istog vlasnika.

Restoran Miramare
1/4

Jedna od stalnih je i nasmijana Marijana Glavota koja nam donosi jelovnik te kartu s popisom dvadesetak koktela po cijeni od 30 do 50 kuna. Miramare u ponudi ima gotova jela (dalmatinska pašticada s njokima stoji 60 kuna, kao i teleći naravni, a rižoto od kozica je deset kuna jeftiniji), među predjelima je i vege pjat (50 kuna), tu su tjestenine i rižoti, mesna jela (s prilogom od 65 do 95 kuna), zatim riblja jela (lignje sa žara s blitvom, krumpirom, mariniranim tikvicama i mrkvom stoje 89 kuna), među jelima s roštilja je i BBQ plata za tebe i mene, sofisticiranija inačica klasičnog miješanog mesa, a sadrži teleći kotlet, krilca, punjenu pljeskavicu, dalmatinsku svićicu, pomfrit, povrće iz woka i BBQ umake. Cijena plate iznosi 190 kuna.

Posebni meniji za najmlađe

U Miramareu su mislili i na najmlađe posjetitelje pa u jelovniku postoji i dječji dio (od 45 do 55 kuna) u kojem su ćevapčić Mickey Mouse s pomfritom, a isti prilog poslužuje se i uz pileći bečki odrezak Pčelica Maja te mini riblji filet Nemo. Marijana za desert predlaže svoj omiljeni izbor - souffle od bijele čokolade sa šumskim voćem. Iako Miramare u ponudi ima rožatu, razne sladoledne kupove, voćnu salatu..., Marijanin prijedlog pokazao se punim pogotkom.

Restoran Miramare

Restoran aparthotela Miramare Šetalište Svetog Petra 1

vlasnik: Sol tourism d.o.o.

iznos računa: BBQ plata za tebe i mene - 190 kn

Izbor i kvaliteta jela (do maks. 50 bodova): 44

Izbor i kvaliteta pića (do maks. 15 bodova): 13

Posluga i ljubaznost (do maks. 10 bodova): 10

Dojmovi i prostor (do maks. 20 bodova): 18

Ukupnost ponude (do maks. 5 bodova): 4

Ukupno: 89

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova     

Jeste li znali

U čast njihove najpoznatije i najstarije slastice u Makarskoj se više od desetljeća obilježava Dan torte makarane. Ta autohtona kraljica slastica čiji je glavni sastojak badem odlukom Ministarstva kulture nalazi se na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara.     

Info

Cijene u Makarskoj nisu puno drugačije od onih na kontinentu:

Parkiranje: 10 - 20 kn/h

Pivo 0,5 l: 20 kn

Kava espresso: 8 kn

 

Top 5 za kupanje

1. Punta rata - Brela

2. Nugal – Makarska

3. Tučepi

4. Podraće - Brela

5. Djevičanska - Igrane

Komentara 2

Avatar Oneill
Oneill
08:37 19.07.2018.

Kakva gastronomske ponuda kao prije 100 godina .

DU
Deleted user
21:56 18.07.2018.

Kada vidim cevape i Pommes, muka mi je. Jos samo treba uvrstiti karadjordjevu sniclu.Zar nema nesto izvorno domace? Turisti dolaze i zbog kulinarstva, da probaju nesto tipicno za to podneblje, a ne neke balkanske cevape, pljeskavice, a Pommes imaju i kod sebe doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije