Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA PROTIV MILANA ČELEKETIĆA
Povratak na članak

Nakon 28 godina, počinje suđenje za raketiranje Siska

Prema optužnici, kada je HV u svibnju 1995. pokrenuo akciju Bljesak, kako bi oslobodio okupirane dijelove Hrvatske, Čeleketić je naredio neselektivno bombardiranje Siska, svjestan da bi zbog velike koncentracije civilnog stanovništva nasumična topnička paljba mogla prouzročiti prekomjerne ljudske gubitke i značajna oštećenja na civilnim objektima

Komentari 1

AB
abcdefghij
22:56 05.09.2023.

U tom gradu su ubijani i pljackani civili koji nisu imali nikakve veze sa ratom a granate su padale na obje strane jer je bio rat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.