Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupocjena narukvica

Nakit kakav nosi Rihanna ukrala joj tri mladića

Kuća u Dubravi iz koje su tinejdžeri ukrali skupocjeni nakit
Foto: Pixsell/ YouTube
1/3
08.10.2013.
u 19:06

Osumnjičeni su provalili u kuću kada su znali da nema nikoga doma, a također su znali i gdje se nalazi ključ ulaznih vrata

Bez smaragdne narukvice optočene briljantima vrijedne više od 100.000 eura, iz iste serije iz koje je i ogrlica koju je za vrijeme snimanja spota za pjesmu Pour It Up na sebi nosila i pjevačica Rihanna, skupocjenog križa također optočenog smaragdima i briljantima te vrijednog Cartierovog sata u ponedjeljak 2. listopada ostala je Ljerka Šarić, supruga vlasnika tvrtke Europatrade Marijana Šarića.

Lopovi pratili ukućane

Prema izvješću zagrebačke policije krađu su počinila trojica 19-godišnjaka, i to tako da su u kuću u Ulici Rudolfa Ivankovića u zagrebačkoj Dubravi ušli otključavši ulazna vrata ključem koji je netko od ukućana ranije ostavio u dvorištu. Prije nego su se odlučili na krađu neko vrijeme su proveli prateći ukućane, dobro su se upoznali s njihovim navikama te su znali gdje će moći pronaći ključ ulaznih vrata, a kada su bili sigurni da u kući nema nikoga krenuli su u realizaciju svog plana.

- Tog ponedjeljka otišla sam na večeru s prijateljima, a ključ sam ostavila sinu kako bi mogao ući u kuću. Krađa se morala dogoditi u manje od sat vremena, jer je sin došao kući prije mene i primijetio što se dogodilo. Ta trojica 19-godišnjaka su uzeli cijeli sef moga sina u kojemu se nalazila njegova putovnica, lančić te ključ od automobila. Uz to su uzeli i kutiju s nakitom. Stvari u kući uopće nisu bile ispremetane nakon krađe, tako da su točno znali gdje se nalaze vrijednosti koje su tražili - rekla je Ljerka Šarić. Mlađahni provalnici su nakon krađe plijen ukrcali u automobil koji su parkirali nedaleko od kuće, te su se odvezli do 36-godišnjeg S. D. Njemu su platili 1000 kuna kako bi im obio sefove, a zatim su s nakitom otišli do svog vršnjaka E. A. (19). On im je rekao da će sav nakit od njih otkupiti za 75.000 kuna, a kako trojica kradljivaca nisu znala kolika je prava vrijednost robe koju su ukrali pristali su na dogovor, te među sobom na jednaka tri dijela razdijelila novac koji su dobili od E. A. Iako je policija nakon samo nekoliko dana uspjela uhititi svu petoricu ljudi koju dovode u vezu s pljačkom nisu uspjeli pronaći ništa od ukradenog nakita. Ostaje i pitanje od kuda 19-godišnjem E.A. uopće 75.000 kuna u gotovini da otkupi nakit od kradljivaca, kao i to gdje je nestao nakit, a posebno vrijedna narukvica.

- Nešto od nakita su mogli i otopiti i prodati, to mi je jasno, ali takvu smaragdnu narukvicu nisu tek tako mogli prodati kod nas u Hrvatskoj. Da li se ona nalazi već negdje izvan zemlje, ili su ju samo negdje sakrili, a ne žele priznati, to još uvijek ne znamo niti ja niti policija - završila je Ljerka Šarić, napominjući kako ovo nije prvi puta da su opljačkani.

U lipnju 2003. godine skupina lopova provalila je u ured Marijana Šarića u Sesvetama.

Tada su se požarnim stubama popeli na krov koji su probili i ljestvama se kroz otvor spustili u prostorije poduzeća Europapire. Zatim su probili zid koji odvaja tu tvrtku od prostorija Europatradea u koju su ušli te alatom otvorili tri velika metalna sefa iz kojih su odnijeli novac i zlatninu u vrijednosti od oko 400 tisuća eura.

Dioničar Karlovačke banke

Marijan Šarić, zastupnik Samsunga za Hrvatsku, ali i jedan od najvećih dioničara Karlovačke banke u medijima se ponovno počeo spominjati u travnju ove godine, nakon što je njegova sestra Marija Šola sa sinovima Sandijem i Petrom osumnjičena u aferi Karlovačka banka. Članove obitelji Šola i ostale USKOK sumnjiči za zloporabe položaja i ovlasti teške oko 200 milijuna kuna. Osumnjičenici su, kako se sumnja, osnivali poduzeća preko kojih su kupovali zemljišta, a novac za to dolazio je iz Karlovačke banke u obliku kredita koji nisu bili valjano osigurani.

>>Probušili sef u bolnici i pacijentici s psihijatrije ukrali 80 tisuća kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije