Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zelena radionica

Najveći spiralni vrt s ljekovitim biljem u dječjem vrtiću

spiralni vrt
Foto: Vedran Balen
11.06.2015.
u 23:15

- Biljke smo u našem vrtu posadili zajedničkim snagama i jako smo ponosni na to – kazala je ravnateljica vrtića Marijana Cmrečnjak

Brodski dječji vrtić Cekin dobio je najveći spiralni aromatični začinski vrt u Hrvatskoj. Za to su se pobrinuli učenici brodske Srednje škole Matije Antuna Reljkovića i članovi udruge za poticanje uzgoja i prerade ljekovitog bilja "Despik", koji su marljivim radom priveli kraju realizaciju prve faze programa "Zelene radionice".

U sklopu praktične terenske nastave srednjoškolci su učili na otvorenom i pravili vrt biološke raznolikosti, a u sadnji sadnog materijala uzgojenog u praktikumima pomagali su im i sami vrtićanci sa svojim odgojiteljima.

- Djeca su u našem vrtiću smještena po desetak sati, pa smo odlučili ponuditi im i nešto više, a to je da nauče cijeniti i koristiti prirodu oko sebe. Biljke smo u našem vrtu posadili zajedničkim snagama i jako smo ponosni na to – kazala je ravnateljica vrtića Marijana Cmrečnjak. Prema riječima voditelja radionice prof. Vehida Ibrakovića, cilj programa bio je razviti svijest o važnosti biljaka koje nas okružuju, a služe za prehranu i lijek. Od posađenog ljekovitog i začinskog bilja djeca će sama spravljati razne sokove, čajeve i preparate.

- Najveća je vrijednost potaknuti mlade ljude na pažljivo promatranje svijeta oko sebe.  Ljudi često ne vide promjene koje se oko njih odvijaju i ne uočavaju detalje u okolišu. S ciljem kvalitetnog osobnog života, potrebno je obogaćivati percepciju još od najranije mladosti - rekao je Ibraković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije