Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća u 10 godina

Zapljena cigareta vrijednih 9,5 milijuna kuna na GP Tovarnik

Tovarnik
Foto: Branimir Bradarić
23.07.2018.
u 15:12

Iz policije navode i kako je bugarski državljanin priznao kazneno djelo i da mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana

Tijekom proteklog vikenda, točniju u subotu oko 13.25 sati, djelatnici carine i policije su na Graničnom prijelazu Tovarnik pri ulazu u Hrvatsku zatekli kamion u kojem se pokušali prokrijumčariti 284.000 kutija cigareta.

Cigarete su se nalazile u kamionu bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bugarske. Kako je rekao pročelnik Područnog carinskog odjela Osijek Josip Baotić cigarete su se nalazile u tovarnom prostoru kamiona koji je po carinskoj deklaraciji prevozio hranu za ptice i sjeme.

"Uobičajenim pregledom utvrdili smo kako je carinska plomba oštećena radi čega smo se odlučili na detaljan pregled vozila. Pronađene cigarete ukupne su vrijednosti, zajedno s PDV-om i trošarinom, oko 9,5 milijuna kuna. Iznos trošarina je 5,4 milijuna kuna tako da je vozilo privremeno oduzeto dok se taj dug ne podmiri", rekao je Baotić.

Dodao je i kako su cigarete bile namijenjene tržištu u Italiji, a da je pošiljatelj iz Sofije (Bugarska).

"Ovo je najveća zapljena cigareta u Carinarnici Osijek u proteklih deset godina", rekao je Baotić.

Iz policije navode i kako je bugarski državljanin priznao kazneno djelo i da mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana. Iz carine i policije navode kako svako teretno vozilo se na ulazu u Hrvatsku kontrolira. Obvezne kontrole su uređajem za otkrivanjem otkucaja srca, a pregledavaju se i carinske plombe.  

Tijekom jednoga mjeseca preko Graničnog prijelaza Tovarnik pređe oko 21.000 teretnih vozila. Kažu i kako su tijekom ove godine imali zabilježena 32 prekršaja i 2 kaznene prijave za promet roba kao i 97 slučajeva kada su otkrili 284 osobe koje su pokušale nezakonito ući u Hrvatsku.

Radi se o velikom povećanju u odnosu na prošlu godinu kada su tijekom cijele godine zabilježili 33 prekršaja i 2 kaznene prijave iz prometa roba.  

Na granici zaplijenili više od 13 tisuća kutija cigareta i testosterona

Tovarnik
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

BA
barica56
17:59 24.07.2018.

Samo napred tak treba a država će s svoje strane podić cijene 50% i ode duhanski biznis a isto čeka i alkoholičare, kafiće,restorane al ćemo imat zato skuplje zdravstvo i biti zdraviji dok se ne pojavi neka druga bolest ulest u proračunu superrrrrrrr ????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije