Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oko 400 mladih

Najveća skupina hodočasnika iz Zagrebačke nadbiskupije na putu na Svjetski dan mladih u Lisabonu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije
Foto: Kristijan Lukačin
1/14
03.08.2023.
u 09:41

Posjetili svetište u Lourdesu, a put ih dalje vodi u Bilbao pa prema Avili i Fatimi da bi u nedjelju bili na susretu s papom u Lisabonu

U nedjelju 30. srpnja najveća skupina hodočasnika iz Zagrebačke nadbiskupije uputila se na 37. svjetski susret katoličke mladeži koji se od 1. do 6. kolovoza održava u Lisabonu. Iz Zagreba je krenulo oko 400 mladih u 8 autobusa preko Slovenije, Italije, Francuske i Španjolske u glavni grad Portugala. Na svome putu prvoga su dana posjetili Padovu i tamošnja svetišta Svetog Antuna Padovanskog i Svetog Leopolda Mandića. Oboružani hrvatskim zastavama, gitarama i bubnjevima uz pjesmu su prošli ulicama Padove šireći veselje i radost. Nakon posjeta i smještaja u svetištu Crne gospe u Svetištu Oropa sljedećega dana posjetili su Torino u kojem se nalazi Centar Svetog don Ivana Bosca, gdje ih je primio salezijanac don Danijel i upoznao ih s karizmom ovoga sveca zaštitnika mladih.

Na putu prema bazilici gdje je pohranjeno čuveno Torinsko platno, u koje je bio umotan Isus nakon smrti, opet je odjekivala pjesma kao i na glavnom trgu u Torinu gdje je uslijedio ples ne navještaj Kerygme odnosno Božje ljubavi. Trećega dana mladi hodočasnici iz Zagreba posjetili su nekadašnji papinski grad Avignon u kojem su također naviještali po ulicama. Potom su posjetili svetište u Lourdesu, a put ih dalje vodi u Bilbao pa prema Avili i Fatimi da bi u nedjelju bili na susretu s papom u Lisabonu.

Ovo hodočašće u trajanju od dva tjedna organizirao je Neokatekumenski centar Zagreb, a Robert Bošnjak, jedan od organizatora izjavio je:

„Mi dolazimo iz neokatekumenskih zajednica Zagrebačke nadbiskupije i ovdje nas je ukupno 400. Došli smo iz mnogih župa iz Zagreba, okupili smo oko 400 mladih, koji su danas uistinu u ovom vremenu, pogotovo nakon pandemije, bili potaknuti riječima Svetog oca pape i našeg nadbiskupa Dražena da krenu rušiti zidove među ljudima, da krenu sanjati avanturu svoga života, kako je papa više puta volio istaknuti, odlučili krenuti na ovo hodočašće od 14 dana gdje žele učiniti kao krajnji cilj susret sa Svetim ocem. Jer ono što smo uvijek vidjeli je da riječi Svetog oca nam daju jednu nadu, daju nam život tako da bih se usudio reći ovaj događaj Svjetskog dana mladih i susreta sa Svetim ocem je u ovih zadnjih par godina, ne samo danas, već ja bih se usudio reći u zadnjih par godina, najradosniji događaj u ovom svijetu. Naime, svjedoci smo strašnih nevolja, ratova, progonstava i svega što se događalo i zato danas Sveti otac ono što čini je da nam daje jednu nadu u život, da preko uskrslog Krista, kojeg nam Sveti otac uvijek naviješta, mi možemo primiti jednu nadu da se isplati živjeti, da se isplati sanjati svoj san i ići naprijed s Isusom Kristom!“

VEZANI ČLANCI:

Komentara 2

LA
lajh1985
15:48 03.08.2023.

svaka cast putovat sa busom gdje ce biti ljudi glasniji nego u party busu preko cijele europe. Ja ne bi duze putoval busom nego Zagreb Split relacija. Za sve ostalo je zrakoplov

EB
EBERT
11:42 03.08.2023.

Trebaju Ovcice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije