Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad bolesna

Najstarija žena svijetu napunila - 115 godina i proslavila uz sushi

afera dubai
Foto: Goran Stanzl
1/2
05.03.2013.
u 14:13

Krajem prošlog mjeseca Okawa, rođena 5. ožujka 1898. godine, primila je priznanje i certifikat Guinnessove knjige rekorda da je najstarija žena na svijetu.

Najstarija žena na svijetu, Misao Okawa, proslavila je 115 rođendan u staračkom domu uz članove obitelji i svoje omiljeno jelo- sushi. Tijekom proslave, novinarima je rekla da nikada nije očekivala da će doživjeti toliko godina.

Krajem prošlog mjeseca Okawa, rođena 5. ožujka 1898. godine, primila je priznanje i certifikat Guinnessove knjige rekorda da je najstarija žena na svijetu. Udala se 1919. godine, dobila troje djece, a danas ima četvero unučadi i šestero praunuka.

Japan, iz kojeg je i Misao, ima najveći broj stogodišnjaka na svijetu prema vladinim podacima, a više od 87 posto su žene. Okawinin sin ima 90 godina, a rekao je kako sumnja da će uspjeti doživjeti majčine godine.

Najstariji čovjek na svijetu trenutno je također 115- godišnjak, također iz Japana, a idući mjesec će napuniti 116 godina.

>>U 117. godini preminula najstarija žena na svijetu

>>Preminula žena koja je tvrdila da ima 132 god. Je li bila najstarija?

>>Najstarija osoba na svijetu proslavila 130. rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije