Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠENJE ODBACI

Najsretnijem apstinentu, nakon 30 dana bez cigarete, pet tisuća kuna

Pušenje
Foto: Thinkstock
10.02.2015.
u 20:00

Želimo pridonijeti smanjenju broja pušača u našoj sredini – istaknula je koordinatorica projekta dr. Jasmina Kovačević

"Pušenje odbaci, lovu nabaci", naziv je zanimljivog javnog natječaja koji je prvi put raspisao Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Prijaviti se mogu svi zainteresirani punoljetni pušači koji su spremni testirati snagu svoje volje i najmanje mjesec dana apstinirati od nikotina.

Zdraviji životni put

Uvjet je da je kandidat svakodnevni pušač ili korisnik duhanskih proizvoda, s barem godinu dana dugim pušačkim stažem. Kao što i sam naziv kaže, cilj natječaja je potaknuti pušače da prestankom pušenja odaberu novi, zdraviji životni put te ujedno podebljaju svoje lisnice smanjenjem financijskih izdataka za duhan.

– Svjesni smo poražavajuće činjenice da pušači čine velik dio ukupne populacije i da svaka treća odrasla osoba redovito poseže za cigaretom. Na ovaj način želimo pridonijeti smanjenju broja pušača u našoj sredini – istaknula je koordinatorica projekta dr. Jasmina Kovačević, specijalistica javnog zdravstva.

Izvlačenje kandidata

Natječaj je otvoren do 18. veljače, a zasnivat će se na povjerenju. Naime, svaki kandidat imenovat će jednog svjedoka, člana obitelji, koji će na kraju potvrditi je li doista apstinirao od duhana i nikotinskih proizvoda 30 dana. Pobjednik će biti nagrađen s pet tisuća kuna, a dobit će se izvlačenjem između svih prijavljenih kandidata koji zadovolje uvjete.

>>4 problema koji će pogoditi dugogodišnje pušače

>>Hrvati popuše 1000 tona ilegalnog duhana godišnje

Komentara 5

MA
MAKSIMSLATKI
21:37 10.02.2015.

5000 kuna i šteka Marlbora, haha

PA
Paton
20:19 10.02.2015.

kud nisam iz požege

ZE
zebac
09:53 11.02.2015.

pa ja sam pušio 26 godina u prosjeku dvi i pol kutije i bacio sam be ičije pomoći prije osam godina na čistu sridu.to je najveći otrov za čovika.bacajte cigare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije