Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANGIRALA TURISTIČKA AGENCIJA

Najskuplji europski sladoled nije u Hrvatskoj: Portugalci za kuglu u prosjeku izdvajaju 2,50 eura

Kuglica slodoleda u Šibeniku je od 2 do 3 eura
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.07.2023.
u 13:43

U Njemačkoj je najskuplji sladoled u Münchenu, a skuplji je čak i od sladoleda u Italiji

Kuglica sladoleda u Njemačkoj u prosjeku košta 1,50 eura, a najskuplji sladoled jedu stanovnici Münchena gdje kuglica sladoleda u prosjeku stoji 2,03 eura. Relativno najjeftiniji sladoled u kornetu je u Wuppertalu gdje se sladoled može pronaći po cijeni od 1,37 eura. Tako je turistička agencija Weloveholidays rangirala najskuplje gradove i zemlje po cijeni kuglice sladoleda, prenosi Fenix magazin.

Drugi grad po cijeni kuglice sladoleda u Njemačkoj je Stuttgart s cijenom od 1,87 eura po kuglici sladoleda, a Frankfurt na Majni je zadnji po cijenama gdje kuglica sladoleda košta 1,80 eura. U usporedbi s ostalim državama Europe, Njemačka ima najbolji omjer cijene i učinka za kuglice sladoleda. No, kako smatra Weloveholidays, cijena kuglice sladoleda u Njemačkoj bi u sljedećih pet godina trebala porasti na 1,72 eura. 

VEZANI ČLANCI:

Najskuplji sladoled u Europi može se pronaći u Portugalu. Ondje je za kuglu sladoleda potrebno izdvojiti 2,50 eura, a očekuje se da će cijena porasti na 3,70 eura u sljedećih pet godina. U Španjolskoj, Francuskoj i još nekim zemljama Europe, cijena kuglice sladoleda je između tri i četiri eura. Zanimljivo je da je sladoled jeftiniji u zemlji porijekla, Italiji, nego u Münchenu. Ljubitelji sladoleda u Italiji trebaju izdvojiti 2,00 eura što je tri centa manje nego u Münchenu.

VIDEO Konobar iz Dubrovnika oduševio Beograđanina: 'Naručio sam espresso s mlijekom, a onda je donio račun..'

Komentara 9

EF
Efendi
15:11 27.07.2023.

Mene vise zanima cijena kg kruha, a sladoled mi je potpuno nebitan, mogu ga pojesti a ne moram.

PO
poluvodič
15:20 27.07.2023.

Nisam sladoled pojeo ima 10 godina, i kad me dođe volja da će pojedem, platit ću i 10 eura kuglu..

NO
Nordik
15:00 27.07.2023.

Kako ste došli do podatka da najskuplji sladoled nije u Hrvatskoj. Taj podatak u čanku nije objavljen. I na kraju kakav je to podatak prosječna cijena sladoleda u nekoj zemlji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije