Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit na društvenim mrežama

Zaboravite na sladomate, hit na svjetskim internet-platformama je - Ninja Creami

Ninja Kitchen
28.07.2023.
u 08:00

Ovog čuda od tehnologije u Hrvatskoj nema, pa je Večernjakova voditeljica društvenih mreža u akciju nabavke uključila i rodbinu iz Njemačke.

Kad nešto žarko želiš, onda to odlučiš i nabaviti. E tako je meni bilo kad je na mojem “for you” pageu na TikToku svaki drugi video bio o sladoledima napravljenima u uređaju koji se zove Ninja Creami. Prva zapreka u tome što sam silno željela imati uređaj kod kuće bilo je da on uopće nije dostupan u Hrvatskoj, a ne možete ga naručiti ni preko Amazona. Provela sam dva dana tražeći kako to čudo od tehnologije dopremiti u Hrvatsku. Jedna od stranica u Europi na kojoj je Ninja Creami bio dostupan bila je mediamarkt.de. Tako da sam ja svoj Ninja Creami odlučila naručiti u Njemačkoj preko rodbine koja ga je nakon kupnje poslala u Hrvatsku. Cijena uređaja s poštarinom je bila 210 eura, jer je u to vrijeme bio na popustu, danas je cijena uređaja 230 eura.

Foto: Ninja Kitchen

Znam da spada među skuplje uređaje koji “samo rade sladoled”, ali mogućnosti su mu razne. Kad je stigao na adresu, shvatila sam da to baš i nije malen uređaj, već da trebate određenu površinu u kuhinji da biste ga smjestili. No krenimo redom. Ninja Creami uređaj je kojim možete raditi sladoled, gelato, smoothie, milkshake, sorbet i nešto su oni nazivaju “light ice cream“ ili “lagani sladoled”. Uz njega dobivate tri posudice za sladoled i upute. Upute su napisane na engleskome pa je tako neke stvari trebalo prilagoditi hrvatskim mogućnostima kuhinje, jer mi je tako više odgovaralo nego da provedem sate tražeći što mi točno u receptu treba. Isto tako je odlično što recepti pišu u gramima pa je lakše sve izvagati, jer količina koja je napisana točno odgovara mjerici u koju vam ide sladoled.

Foto: Ninja Kitchen

Ono što sam do sada isprobala napraviti u svojem Ninja Creamiju su sladoledi, i to oni klasični, basic sladoledi: čokolada, vanilija i jagoda. Tu sam se držala svoje mantre, ako imaš kvalitetne sastojke, onda će ti i sladoled ispasti odlično. Za početak je potrebno pomiješati sastojke, nakon toga ih stavljate u posudicu za sladoled i potrebno ih je nakon toga staviti u zamrzivač na 24 sata. Nakon 24 sata izvadite posudu iz zamrzivača i stavljate je u Ninja Creami i odabirete program Ice Cream, nakon čega on miješa smjesu i pretvara je u kremozni sladoled za koji će vam svaki gost potvrditi da bolji već dugo nisu jeli.

Foto: Ninja Kitchen

Samo su dvije mane...

Za mene su prednosti ovog uređaja što je vrlo jednostavan za korištenje, ne iziskuje od vas proučavanje uputa i posebno slaganje. Također ne možete ništa pogriješiti kod pripreme, svaki recept detaljno je opisan u koracima, a recepti nemaju više od šest sastojaka (s time da ako redovno pečete kolače većinu sastojaka već imate kod kuće). Treća prednost ovog uređaja je da svakim novim okusima otkrivate novi svijet sladoleda, jer sve ovo što inače kušate nije ni približno slično sladoledu koji sami napravite. Četvrta stvar koja je isto zgodna je da sami možete birati kakav sladoled želite i sami možete odlučiti što ćete točno “ubaciti” u njega. Jednom kad prođe 24 sata stajanja u zamrzivaču, Ninja Creami treba doslovno pet minuta da napravi vaš sladoled, što mu je zapravo jedna od velikih prednosti, a oni koji ga uspiju nabaviti, mogu isprobati i recepte koje donosimo u nastavku, a koje preporučuje i autorica ovih redaka. Isto tako, jedan od pluseva je što Ninja Creami nakon upotrebe bez problema možete rastaviti i svaki dio oprati.

Foto: Ninja Kitchen

Ovaj uređaj ima samo dvije mane, a to je da je jako glasan tijekom pripreme i druga stvar je da zahtijeva da smjesa odstoji 24 sata u zamrzivaču. Sve u svemu, ovaj uređaj definitivno opravdava ono što je postao – prava senzacija društvenih mreža i novi pomagač u kuhinji.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije