Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

'Najprljaviji čovjek na svijetu' (94) preminuo par mjeseci nakon prvog kupanja

Amou Haji
Foto: Wochit
25.10.2022.
u 21:53

Teheran Times je pisao da bi Haji jeo strvine, pušio lule punjene životinjskim izmetom, te da je vjerovao kako bi ga čistoća ubila.

Iranski pustinjak kojeg su prozvali "najprljavijim čovjekom na svijetu" jer se nije oprao više od pola stoljeća preminuo je u dobi od 94 godine i to nedugo nakon svog prvog kupanja, javljaju državni mediji.

Amou Haji je umro u nedjelju u selu Dejgah u iranskoj provinciji Farsi. Živio je u čađavoj kolibi gdje sapun i vodu nije upotrijebio više od 60 godina zbog, kako su rekli njegovi sumještani, traumi iz djetinjstva. U 2014. Teheran Times je pisao da bi Haji jeo strvine, pušio lule punjene životinjskim izmetom, te da je vjerovao kako bi ga čistoća ubila, prenosi Guardian.

Usprkos tome, sumještani su ga nekoliko mjeseci prije smrti uspjeli nagovoriti da se opere.

Nakon Hajijeve smrti, titula 'najprljavijeg čovjeka' mogla bi otići muškarcu iz Indije koji se nije oprao više od 30 godina u pokušaju da okonča "sve probleme s kojima se suočava njegova nacija". Kailash 'Kalau' Singh kaže kako se umjesto vodom odlučio svake večeri ceremonijalno prati vatrom, pritom se moleći Shivi.

VIDEO: Ova scena u Jadranu prije 30 je godina bila skoro nezamisliva: Sad je more puno labudova

Komentara 3

FE
Festo
22:20 25.10.2022.

Počivao u miru.

VI
Vivian
01:17 26.10.2022.

Da ga otrovnica ugrize, njemu nista a zmija ugine, nikad se cijepio a dozivio 94 god.

DU
Deleted user
05:05 26.10.2022.

Šamponi sadrže nepoznate kemikalije a navodno smanjuju plodnost. Ciljaju na muške i zato ja koristim ženski šampon! Higijena je pola zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije