Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi zločin

Najmlađoj kćeri je rekao: Sjekirom sam ti ubio majku

Slavonski Brod, ubojstvo (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
18.02.2013.
u 13:20

Kćeri u nevjerici Desetak smo puta ga vodili na psihijatriju, ali su nam stalno govorili da njegovo stanje nije alarmantno

– Sjekirom sam ti ubio majku, rekao mi je otac. Kada sam došla, već je bila mrtva – hrapavim glasom ispričala nam je Mirjana Mišić, jedina od njihovih pet kćeri koja je živjela s njima u kući. Anto B. (70) sjekirom je u vlastitu domu na spavanju zatukao svoju suprugu Mariju B. u noći na ponedjeljak u selu Stari Perkovci, koje 40-ak kilometara udaljeno od Slavonskog Broda.

Tko je ovaj put zakazao?

Nakon očevida Anto B. odvezen je na zatvoreni psihijatrijski odjel brodske bolnice. Šokirana i užasnuta prizorom, Mirjana je teško pronalazila riječi kojima bi opisala svoju bol.

– Moj je otac bio sudionik Domovinskog rata, bolovao je od teške shizofrenije i PTSP-a. Znali smo da je sklon samoubojstvu jer se nekoliko puta pokušao ubiti, ali nikada nije pokazivao znakove agresivnosti – kazala je Mirjana i dodala kako su svog bolesnog oca nekoliko puta vodili u bolnicu na liječenje, no svaki su ga put vraćali kući jer u bolnici nije bilo mjesta. Zadnji ga je puta ona dovela u bolnicu, no liječnica ga je odbila kazavši da stanje nije alarmantno. Zbog svega toga smatra da su institucije i u ovom slučaju zakazale.

– Naš si je otac život pokušao oduzeti na različite načine barem deset puta. Penjao se po krovu kuće namjeravajući skočiti, vješao se za žice od struje, a jednom si je čak puškom pucao u usta, ali je čudom preživio – kazale su druge dvije kćeri, Anita Bošnjak i Ivana Relota.

Brinula se o suprugu

Majka se, kažu, do zadnjeg dana brinula o njihovu ocu, hranila ga, presvlačila, kupala i davala mu lijekove. Međutim, on se zbog svoje bolesti bojao svih i svakog. Lijeva strana tijela godinama mu je bila oduzeta, nije mogao micati ni ruku ni nogu, no poslije se djelomično oporavio. Na psihijatrijskom odjelu brodske bolnice kažu kako nije moguće da je na odjel desetak puta dovođen i puštan netko tko je pokušao ubiti sebe ili druge. – Može se dogoditi da dežurni u službi vrati čovjeka ako nema mjesta na odjelu, ali najčešće ih nakon sukoba u kući dovede policija, a rodbina i ne dođe – rekao nam je jedan od liječnika.

>>Dobio 11 godina jer je ubio ženu pa njeno tijelo bacio u šaht

Komentara 5

Avatar Nihon no Koku
Nihon no Koku
13:55 18.02.2013.

Strasno!

DU
Deleted user
16:17 18.02.2013.

jeste li sigurni da ovo nije u srbiji ili kirgistanu....ovoga nema kod papoljubaca, pa zar nisu hrvati uljudna europpa,

TO
Toni50
18:38 18.02.2013.

Kakav je tek bio dobar prema neprijateljima; da mi je znati iz radoznalosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije