Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad Al-Qa'ide

Najmanje 185 vojnika ubijeno u dva bombaška napada u Jemenu

Borbe u Jemenu
REUTERS/PIXSELL
05.03.2012.
u 10:56

Militanti su na dva vojna punkta izvan grada Zinjibara na jugu Jemena detonirali dva vozila puna eksploziva

Najmanje 185 vojnika ubijeno je na jugu Jemena u dvostrukom napadu bombaša samoubojica koji su prouzročili sukobe s Al-Qa'idinim pristašama.

Militanti su, javlja AP, na dva vojna punkta izvan grada Zinjibara detonirali dva vozila puna eksploziva i potaknuli snažan sukob između islamističkih boraca i vojske.

Ovo je posljednji u nizu napada, za koji je Al-Qa'ida preuzela odgovornost, od kada je prošlog mjeseca Abd-Rabbu Mansour Hadi sjeo u predsjedničku fotelju. Nasilje vrlo dobro pokazuje s kakvim je izazovima suočen dok pokušava stabilizirati situaciju u Jemenu nakon prošlogodišnjih prosvjeda protiv svog prethodnika Alija Abdullaha Saleha.

Komentara 5

RI
Riznica
11:20 05.03.2012.

Omiljeni diktatori uživaju podrsku dok god su u stanju odrzati kontrolu . Kada to vise nije moguce kao Saleh odbacuju ih i pokusavaju sto potpunije obnoviti stari rezim (kao u Tunisu i Egiptu) novim poput ovog Abd-Rabbu Mansour Hadi kojioji trenutno sad sjedi u presjednickoj fotelji a bio je bio jedini kandidat na prejednickim izborima u Jemenu , koji je bio desna ruka diktatora Saleha gdje su 33 godine zajedno pljackali narod.. Jedan diktator se povukao a zamjenik ga naslijedio ... U Jemenu nista novo !\"

RI
Riznica
11:44 05.03.2012.

Omiljeni diktatori uzivaju podrsku Zapada dok god su u stanju odrzati kontrolu...Kada to vise nije moguce kao Saleh odbacuju ih i pokusavaju sto potpunije obnoviti stari rezim (kao u Tunisu i Egiptu)... A njihove protivnike ili opoziciju nazivaju Al-kaidom !\" Jemenski narod nije blesav !\" .. Nemogu se oni svi kupiti za saku $ !!!

ST
Startrack
14:04 05.03.2012.

Riznica napusti nas krscanski Zapad. Idi u muslimanije na azil. Prvo to uradi pacemo dalje pricat. Pa i ovi sto su ubijeni bili su muslimanski narod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije