Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VUKODLAK'

Najgori ruski serijski ubojica želi na bojište: Žrtve je silovao, mlatio sjekirama...

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/5
16.01.2023.
u 12:42

Inače, Popkov je oženjen i otac jednog djeteta, a žene je napadao u svom rodnom gradu Angarsku. Htio je, kako kaže, "očistiti grad od prostitutki".

Mikhail Popkov (58) trebao bi biti pušten na slobodu prema klauzuli ruskog zakona koja oprašta kriminalcima zločin ako se bore u ratu i ostanu živi dulje od šest mjeseci. Kontroverzna shema već je dovela do toga da su tisuće ubojica, silovatelja i drugih kriminalaca postali plaćenici u kampanji Kremlja, tvrdi The Sun.

Popkov, bivši policajac, poznat kao Vukodlak i Anagarski Manijak, osuđen je za ubojstvo najmanje 78 žena između 1992. i 2010. godine. Međutim, policijski izvor vjeruje da je stvaran broj žrtvi gotovo 200 žena. Služio je dvije doživotne kazne i dodatnih devet godina nakon tri odvojena suđenja.

Kako piše The Sun, većinu svojih žrtava u dobi od 18 do 50 godina silovao je prije nego što ih je ubio sjekirama, čekićima, noževima, odvijačima i lopatama. Unatoč tome, ruske su vlasti dopustile državnoj TV da ga se intervjuira iza rešetaka dok je molio da se pridruži Putinovim borcima.

U snimci je tvrdio da ima iskustva. "Ne bih oklijevao to učiniti. Ako govorim o svome, mislim da je ono sada dosta traženo. Iako sam u zatvoru deset godina, ne mislim da bi bilo tako teško brzo naučiti nove vještine", kazao je.

Masovni ubojica iznenada je priznao nova ubojstva dok se nastoji izboriti za mjesto u Wagnerovoj privatnoj vojsci, koju vodi Putinov prijatelj Jevgenij Prigožin. Kremlj je navodno oslobodio više od 40.000 osuđenika od početka invazije 24. veljače.

Inače, Popkov je oženjen i otac jednog djeteta, a žene je napadao u svom rodnom gradu Angarsku. Htio je, kako kaže, "očistiti grad od prostitutki".

Prema ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS, psihijatrijskom procjenom Popkovu je dijagnosticirana homicidalna manija, "stanje kada osoba ima iracionalnu želju nekoga ubiti". Ipak, masovni ubojica proglašen je uračunljivim.

Tijekom pandemije radio je u zatvoru na izradi maski za lice.  "Bilo je trenutaka kada sam mislio da je smrtna kazna bolja", kazao je

Rusija ima moratorij na primjenu smrtne kazne od 1996. godine. Prije toga osuđenici su strijeljani metkom u potiljak. Popkov je izrazio "žaljenje" zbog svog pokolja.

Komentara 12

DU
Deleted user
13:18 16.01.2023.

Podržavam obje zaraćene strane u takvim potezima. Super način da se riješe gamadi i ne moraju ih više hraniti.

Avatar El Indio
El Indio
14:23 16.01.2023.

Takvih ima koliko hoces u wagneru, zatvorenici oslobadzaju Ukrajinu :) no taj bi i vlastite silovao i mlatio sjekirom da ga puste

KR
KrešimirToromanović
15:46 17.01.2023.

Zujim-Lazes ti a ne on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije