Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordne hladnoće

Najgore tek dolazi: Očekuju se temperature i do -45 stupnjeva!

Snijeg u New Yorku
Foto: Charles Guerin/Press Association/PIXSELL
04.01.2014.
u 09:42

Službe ističu kako će zrak biti najhladniji u posljednja dva desetljeća

Temperature debelo ispod nule, 60 centimetara snijega i mećave glavne su brige stanovnika sjeveroistoka SAD-a. No, najgore, čini se, tek dolazi jer se najavljuju još niže temperature.

Naime, očekuje se spuštanje temperatura do gotovo -29 stupnjeva, piše CNN, a na području Sjeverne Dakote i Minnesote čak i do -45 stupnjeva, prema podacima nacionalne službe za vrijeme. Službe ističu kako će zrak biti najhladniji u posljednja dva desetljeća, a upozoravaju da se tijelo izloženo hladnoći može smrznuti u manje od pet minuta na temperaturi od -45 s jakim vjetrom.

S lošim vremenom dolaze i prometne nesreće koje su uzele tri života u Pennsylvaniji. U Byronu u New Yorku 71-godišnja žena se udaljila od svog doma, a kasnije je pronađena mrtva u snijegu, stotinjak metara dalje. U Oaklandu u New Jerseyju spašen je 34-godišnji muškarac koji je propao kroz led dok je pokušavao doseći jednu od svojih cipela. Kako javlja USA Today u snježnoj mećavi ukupno je poginulo 16 ljudi.

Oko 1.110 kućanstava u New Yorku, New Jerseyju, Pennsylvaniji i Novoj Engleskoj ostalo je bez struje, što je ipak mnogo manje od 630.000 koliko ih je bilo bez električne energije tijekom nevremena prošle veljače.

>> Stigao Hercules! Potpuni kaos zbog velike mećave

Komentara 10

Avatar Renaldo
Renaldo
09:56 04.01.2014.

I kod nas bi se trebale temperature spustiti na barem -15 kako bi pocrkale muhe, komarci i ostale štetoćine. Čim malo zatopli, vidim muhe po fasadama veličine malog prsta. Ima ih na tisuće. To je prestrašno.

MJ
marijan.jedvaj
11:12 04.01.2014.

To prognoziraju isti oni meteorolozi koji su tvrdili kako će počet apokalipsa iz dan poslje sutra ove zime u RH ili? Mislim obzirom da sam jutroš išao kupit tenisice u majici neko mora da je blesav il ja il oni...

SN
snikers1
15:30 04.01.2014.

Ja zivim u IOWA i to sta pise ovaj dobri reporter mi imamo skoro svake godine. Temperatura zimi u decembru i januaru je redono oko -20 do -25 C. Fargo grad u NORTH DACOTA je daleko naj hladniji i tamoamo je normala oko -30 C. Covjek se na sve navikne. Pozdrav toploj Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije