Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Nikolaidis:
Povratak na članak

'Naježio sam se kad sam čuo da je netko u Sarajevu rekao: Ja sam građanin Sarajeva!'

– Paljenje u BiH nije bilo ni barbarsko ni huligansko, nego izraz bijesa koji je izmakao kontroli – rekao je Andrej Nikolaidis.

Komentari 114

KR
KroničarHr
16:09 16.02.2014.

Aco Stankovic je vec vise puta, a danas ovim gostom, demonstrirao javnosti kronicnu, a zbog esencijalnosti bih rekao i patolosku, opsjednutost kavanskim apsolutnim "intelektualizmom" postjugoslovenske feralovske kamarile, Dezulovic, Ivancic i td. Ovaj "intelektualac " je tipican, cak vjernija kopija te ekipe od njih samih. Ocito je rasplet dogadjaja pogodovao reprodukciji takvih tipova, koji haraju knjizevnim, filozofskim, medijskim a sve.vise i kazalisno filmskim obzorom, a svima im je strast-politika. Da li samo strast? Tipovi se razmnozavaju kao virusi, zasticeni su kao rijetke zivotinje a nikome nije jasno kada su se uspjeli prometnuti u takve analiticke kalibre, bez kojih se ne moze. Tu i tamo intelektualni bardovi kao Prosperov Novak ih ismiju, ali-toliko rijetko istinski umovi imaju prilike javno bilo sto reci da ta vrsta dezulovicizma, tomicizma, lucisizma ostaje kao jedini izlaz iz svih nasih nevolja. Oni mogu reci sto god hoce, nema veze sto to sto izvale nema nikakve poveznice ni sa cime ljudski vrijednim, tumace, ocjenjuju, kvalificiraju, a jedino ih Beograd.istinski razumije, iako se za pojacavanje te svete veze, rezim potrudi ponekad im kupiti legitimitet laznim progonom. Zato je njihova misija produhoviti zatucane Hrvate, Bosance i Hercegovce, Crnogorce, a produhovljeni katarzom komunizma, politicari, drzavnici i mediji im stoje na usluzi. Nadrianalize ovoga tipa kod Stankovica danas, nevjerojatna lakoca lupetanja o svemu i status koji osjeca kod potrcka kakav je Aca nacionale regionale, uz to sto su uvreda zdravome razumu, samar su obicnom ljudskom ponosu jer mora placati tu lakrdiju i svinjariju.

VL
DU
Deleted user
15:57 16.02.2014.

Ha,ha,ha,ha. Ista prica. Bosanci u Hrvatsku izvezli jergovica, u Crnu Goru ovog lika. Lik i djelo isti. Neka malo pljuju po drugima i pronose titine ideje unitarne Bosne i proletarijata. Acini omiljeni protunacionalisticki, u pravom smislu rijeci "lijevi " tipovi.

VL
Avatar Mangrov
Mangrov
16:53 16.02.2014.

Književniče Nikolaidisu koji si rođen U Sarajevu a sada živiš u CG. vrati se u to Europsko jednonacijonalno i u isto vrjeme po tebi nadnacionalno Sarajevo pa budi savjetnik Izetbegoviću. Podsjeća me na Jergoviće (književnika hahahaa) koji je takođe 'klisnuo' u Hr. pa sada na sav glas hvali to nadnacionalno Sa. i pljuje po agresoru sa zapada tj. Hrvatskoj.

VL
Avatar Becarina
Becarina
16:52 16.02.2014.

Andrej Nikolaidis protestuje jer mu je to profesija . Mislim da je bio i jedan od organizatora prosvjeda u Zagrebu , a protiv ulaska Hr. u Nato . Njegovi interesi nisu interes Hrvatskoga naroda i on nema nista sa nama . Mi imamo druge razloge za proteste i njegova pomoc nam ne treba . Svoju sudbinu u svoje ruke i sto dalje od njega i njegovih .

VL
BK
B Kosa
18:53 16.02.2014.

nitko se netreba cuditi sto je taj sarajlija rekao da je katolik. U sarajevu kao i u beogradu je manji grijeh biti katolik negoli Hrvat

VL
Avatar uussuu
uussuu
16:31 16.02.2014.

Ovakvi likovi valjda samo prolaze na jugonostalgičarskom HRT-u i kod iskompleksiranih zagrebačkih ljevičara. Doduše i na protestima u bosanskoj Tuzli pojavio se Maršal Tito, ne za reverom kao kod zagrebačkog gradonačelnika, nego kao slika na transparentima. Bitno je da plaćamoaćamo TV pretplatu, a zauzvrat dobijemo "regionalne" likove koje sline kojekakvu demagogiju za koju prosječnog Hrvata zaboli ona stvar. I dalje uplaćujemo u Europski fond 600 milijuna eura, a ni 20% ne povlačimo iz EU fondova. To Stankovića, HRT-e i HR vladu uopće ne zanima. Blago nama!

VL
ST
stm
20:24 16.02.2014.

I ja sam se najezio kad sam ti vidio sliku,,,,,,,

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
20:34 16.02.2014.

Taman kad pomisliš da su se izredali....a ono eto novi....Pa gdje ih samo nalaze?Po čemu je ova kreatura "vrstan poznavatelj" stvari u BIH ....a živi u Crnoj Gori...a netko iz Hercegovine,koji živi u BIH....nije.

VL
AB
abendblatt
16:36 16.02.2014.

Mars, kuci, Nikolaidis.

VL
MA
mare0801
17:06 16.02.2014.

razočaravajuće je bilo,a vjerujem i da je ocjena gledatelja bila loša,ili kako aco reče,tehnički problemi s glasanjem. Kada situaciju u BiH tumači lik ,koji ju je napustio s 18,na početku rata,kada govori isključivo kroz prizmu anacionalnog ljevičara,kada se "ježi" nana nevjerojatno naivne emotivne ispade Sarajlija,onda se stvarno pitam,čemu on,na ovu temu.Čovjek mi tumači BiH,na temelju dojava prijatelja o događajima tamo,i dalje mu je u glavi predratno Sarajevo,a on mlad i lijep u toj lažnoj idili pred buru.Mogao je Stanković zvati bilo koga iz BiH,i Bevandu,I Dodiga i ,i onog Sandžakliju ,ministra sigurnosti,vi bi mu došli,i ponudili svoj pogled na stvar,a mi bi procijenili između redova priču.Ovako samo imali sterilnog utopista,koji kao da živi u Danskoj ili Finskoj,gdje je anancionalnost i ljevičarenje sasvim prihvatljiv stav za pisca u usponu.

VL
LU
Lucina
17:17 16.02.2014.

Stankovic nije imao losijeg gosta u posljedni 15 godina jednostavno primitivac neki!

VL
DU
Deleted user
08:47 17.02.2014.

Bravo Stankoviću ! Konačno jedan gost dorastao vama i vašoj novinarskoj "razini". A Sarajevo i Bosnu razumije k´o neandertalac Playstation. I to Playstation 4.

VL
PO
ponavljac
20:57 16.02.2014.

jesu li i onaj jergović sigurni da nisu nešto u rodu? ne onbazirući se na fizičku lsičnost, najvažnije da su hrqabro otišli iz Sarajeva i općenito BiH ne žečeći pristupiti nijednom narodu , ali si zato uzimaju za pravo da kritiziraju one koji su se borili, posebno vrhunski vojnik Jergović . Naravno d akao takvi uživaju veliku popularnost među Hrvatima koji isto ne mogu msisliti ni čast, ni poštenje, ni iskrneost

VL
Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:43 16.02.2014.

Jel ovome bradonji Jasmila rekla "Marš kući"

VL
ĆA
ćaćaća
18:26 16.02.2014.

jugoslavenska piskarala kojima je bilo dovoljno pljuvati hrvatsku ustaše i tuđmana i to je bilo dovoljno za za uspjeh u pjongjang hrvatskoj..

VL
DU
Deleted user
17:16 16.02.2014.

čudo kako samo u naslovu "katolik" a kad se pročita izvorna cjelovita misao ima i drugih kao npr.srbin,jevrej itd. kakva je to manipulacija.. pitam onoga tko uređuje ovo, zašto nije izostavio riječ katolik u tom negativnom kontekstu.. e moj uredničedniče i tzv.gost jugo,nogo,,,itd. užas......

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
20:14 16.02.2014.

A ja sam se naježio kad sam danas vidio koga je Aca doveo u studio. Muka mi je da za tu ustanovu dajem 1000 kn godišnje. Da bar za te novce osiguraju simultano prevođene da ne sušamo: demokratija, Švajcarska i ostalo. Doveo nekog anonimusa koji prima udobnu političku apanažu, kak'ti brani prosvjednike i pljuje po tajkunima. Takvi smutljivci su meni jednaki tajkunima, lice i naličje novčića.

VL
MR
mrdvos
19:24 16.02.2014.

Naslov je izvučen iz "Ja sam katolik, ja sam pravoslavac, ja sam musliman, ja sam Židov, ja sam građanin Sarajeva." A vi ste bolesni manipulatori.

VL
LJ
ljeposava
20:55 16.02.2014.

u svoj toj priči ljevičara nahebu obične činjenice, jer kad levak ima problema s činjenicama nahebu činjenice, iako i sama glasam za ljevicu to je iz jednog sasma drugog razloga, milicija iz sarajevski kanton govori o rome da su prosvedi organizovani apljenje ima obeležja vojne organizacije, pitanje je samo tko je to organizovao

VL
KR
kristov
09:39 17.02.2014.

I kakav zaključak nakon ovakve emisije!?? Aca drži se Sekulićke i istjeraj to do kraja, ostavi se Bosne. Nju su tvoji podijelili, uzeli koliko im se ponudilo, a sve drugo ostade u mulju. U mulju se našle zvijeri koji bi na račun Hrvata disali, na račun prava Hrvata širili se, a glad i prazan trbuh prestaje biti razlogom za bunt, nakon samo jednog obilnog ili kvalitetnog obroka! Ovo bi trebalo razumijeti!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.