Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička SDP-ova

Najesen upisi, ali nitko ne zna za koga i za što

'28.10.2011., Koprivnica - U gradskoj vijecnici je odrzana konferencija za novinare povodom predstavljanja projekta Bioknoblauch - Romanes odnosno uzgoja bio cesnjaka. Tim se projektom zeli obnoviti p
'Marijan Susenj/PIXSELL'
25.04.2012.
u 13:09

Nakon što je nedavno najavila da će biti upisa na fakultete, čelnica Vesna Želježnjak sada je dodala da će to biti - \"valjda\"

– Sveučilišni kampus na prostoru bivše vojarne u Korivnici priča je koju slušamo od Dana grada 2009. i govora bivšeg gradonačelnika Zvonimira Mršića. Mi smo uvijek za visoko obrazovanje, ali pokazalo se da smo s pravom upozoravali kako su obećanja o pet do sedam tisuća studenata i 800 profesora nerealna. Sličan projekt nije uspio ni na samo stotinjak kilometara udaljenom Borongaju, a Zagreb je milijunski grad - istaknuo je predsjednik koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan i pomalo sarkastično dodao da su građani nakon svih obećanja o kampusu na kraju ostali i bez upisa na dislocirani studij ekonomije.

Svi bi htjeli

Smatra kako nije ni čudno što većina zgrada na Čardi stoji devastirana (izuzev otvorenog dječjeg vrtića) jer nikad nigdje nije ni izložena bilo kakva strategija o pokretanju sveučilišnog kampusa. Ipak, ističe, svaki roditelj volio bi da mu dijete u Koprivnici ide na fakultet zbog manjih troškova i da je tako nešto i te kako potrebno podravskom kraju.

– Da je HDZ u mogućnosti time upravljati, prvo bi sjeli za stol sa svim lokalnim gospodarstvenicima. Utvrdili bi kakav tip i vrsta fakulteta je bitan za ovaj kraj u idućih 10 do 15 godina, te bi napravili strategiju razvoja. Pošto takav projekt Grad ne može sam financirati, važno je pritom uključiti i državu, fondove Europske unije i županiju - svojevrsni savjet gradskoj vlasti dao je Forjan.

Dožupan Ivan Pal (HSS) slaže se da je neophodna prisutnost visokog školstva u Koprivnici.

Revizija projekta?

– Ideja o kampusu postoji još od 2007. godine. No, vremena su se promijenila i smatramo da je potrebno napraviti reviziju tog projekta. U cijelu priču treba uključiti i koprivničke znanstvenike, kao i ujediniti sve građane i političke opcije - rekao je Pal.

Koprivnička čelnica Vesna Želježnjak (SDP), pak, i dalje stoji kod tvrdnje da će već najesen biti upisa na fakultete u kampusu, pošto ih više neće biti na ekonomiji. Zapravo, kad je malo bolje razmislila, dodala je riječ - valjda.

– Ne želim nešto prejudicirati, ali mi prostore imamo, samo ih treba urediti. Za prvu ruku možemo koristiti i prostore sadašnjeg Ekonomskog fakulteta - kazala je V. Želježnjak.

O kojim studijima je riječ, nije željela govoriti, tek je istaknula da će se sve znati kroz mjesec i pol dana.

Komentar Marije Potroško Kovačić, direktorice Kampusa, tvrtke koja upravlja kompleksom bivše vojarne vrijednog više od sto milijuna kuna, tijekom jučerašnjeg dana nismo dobili.

 

Ključne riječi

Komentara 2

ND
new_day_yesterday
10:36 26.04.2012.

O kojim studijima je riječ, nije željela govoriti, tek je istaknula da će se sve znati kroz mjesec i pol dana. ========= Kad ove političare uhvatiš da ništa ne rade i ništa ne znaju (a to je stalno) onda prosipaju fore kao oni imaju neke informacije koje mi stoka sitnog zuba nemamo...

Avatar pretorijanac
pretorijanac
20:17 26.04.2012.

Forjan daje savjete??? Ovaj grad ide u propast .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije