Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO VOJNIK

Ravnatelj SOA-e: 'Dobili smo prve podatke, provest će se analiza'

U Afganistanu ranjena tri hrvatska vojnika
Foto: MORH / M. Čobanović
1/3
24.07.2019.
u 14:23

Markić je pri ulasku u Banske dvore novinarima potvrdio kako SOA raspolaže podacima vezanim uz napad u Kabulu, od čijih je posljedica poginuo jedan hrvatski vojnik, dok su dvojica ozlijeđena.

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić izjavio je u srijedu da SOA raspolaže prvim podacima vezanima uz jutrošnji napad na vozilo Hrvatske vojske (HV) u Afganistanu te je najavio njihovu analizu.

Markić je pri ulasku u Banske dvore novinarima potvrdio kako SOA raspolaže podacima vezanima uz napad u Kabulu, od čijih je posljedica poginuo jedan hrvatski vojnik, dok su dvojica ozlijeđena. 

"Dobili smo prve podatke, provest će se analiza", kazao je dodavši da je preminuli vojnik prva žrtva u 16 godina, koliko Hrvatska sudjeluje u NATO-ovoj misiju u Afganistanu. 

Izrazivši sućut obitelji preminulog vojnika Josipa Briškog, Markić je kazao da hrvatski kontingent ne sudjeluje u vojnim akcijama na terenu, ali se zna da su te misije opasne.

Upitan može li zbog toga doći do povlačenja HV-a iz Afganistana, Markić je odgovorio kako je Hrvatska članica određenih koalicija te da je to ponajprije političko pitanje.

"Mi, koji smo radili takve poslove, znamo da to nosi određeni rizik i spremni smo na to", dodao je.

U Afganistanu ranjena tri hrvatska vojnika
1/5

Komentara 3

NI
NikoCro
16:19 24.07.2019.

Zbog cega nasa vojska gine daleko od Domovine

BU
Bubalamala
18:01 24.07.2019.

Moš mislit kakva će to biti analiza ? Očito su naši vojnici postali meta a zbog čega,to sigurno nećemo saznati !

DU
Deleted user
15:50 24.07.2019.

Kakva korist od analiza?I to se jednom na žalost moralo dogoditi.Šesnaest godina ništa i sad poginuo vojnik dva ranjena.Od analiziranja nema ništa.Taliban se našmrkao kokaina i alahu akbar ili kako već.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije