Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović

'Nadam se da će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
24.07.2019.
u 14:14

– Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj – dodala je predsjednica

Sućut obitelji mladog vojnika Josipa Briškog, koji je danas preminuo od posljedica napada u Afganistanu, izrazila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

– Izražavam duboku tugu i sućut obitelji poginulog skupnika Josipa Briškog koji je, nažalost, podlegao ozljedama. U ovom teškom trenutku nadam se da će obitelj stradalog Josipa pronaći snagu utjehe – poručila je predsjednica i vrhovna zapovjednica OS RH Kolinda Grabar-Kitarović.

– Iskreno vjerujem u uspješni oporavak ostalih ozlijeđenih vojnika te kako ćemo ih ubrzo vidjeti u Hrvatskoj. Kako sam i sama svjedočila prilikom nekoliko posjeta našim kontingentima u Afganistanu, Hrvatska vojska u ovoj operaciji dokazuje visok stupanj pripremljenosti. Svjesni težine svojih zadaća, hrvatski vojnici pokazuju visok stupanj hrabrosti, morala i vjere u uspjeh međunarodne misije u kojoj sudjeluju jer se Republika Hrvatska od suvremenih prijetnji poput terorizma štiti i daleko od svojih granica – dodaje predsjednica koja u ovome trenutku moli za sve naše vojnike, a posebno Josipa Briškog.

Komentara 76

DR
Drmiha
15:45 24.07.2019.

Sućut obitelji, i da im dragi Bog bude na pomoći. Dragi Josipe, počivaj u miru Božjem. i pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Avatar Urbani
Urbani
17:58 24.07.2019.

Budimo iskreni ovo se moglo desiti i u svakom europskom gradu, dogadjalo bi se i kod nas da nema ovakvih humanitarnih misija. Maldi covjek poginuo je u stranoj zemlji za sve nas, ginuli smo vise u propaloj, tudjoj drzavi zaza interese koji sigurno nisu bili nasi. Slava mladom vojniku, drugoj dvojici brz oporavak i sve najbolje u zivotu.

Avatar Viktor999
Viktor999
14:27 24.07.2019.

Antidominium, nema tome baš previše godina da crvena banda preko tzv. jna slala golobrade hrvatske vojnike na Kosovo da tamo maltretiraju lokalno stanovništvo u ime velikosrpskih interesa...tko zna koliko je tamo nevinih mladića poginulo ali to se neće nikad znati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije