Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usporavanje stranice

Najava hakerskih napada izazvala zastoj stranice Newyorške burze

burza, NY
Pixell
11.10.2011.
u 11:50

Zabilježena su dva zastoja u razmaku od dva sata, a vjeruje se da iza napada stoje hakeri povezani s prosvjednicima na Wall Streetu.

Internetska stranica Newyorške burze (NYSE) u ponedjeljak je u dva navrata imala problema sa sporošću učitavanja stranica u sustavu, nakon čega su se pojavile sumnje da iza toga stoje hakeri povezani s prosvjednicima na Wall Streetu, prenosi AP.

Naime, hakerska skupina Anonymous već je najavila napad na stranice Newyorške burze, što je naišlo na prigovore nekih prosvjednika koji su se bojali da bi napad mogao negativno obilježiti čitav pokret.

Keynote Systems, tvrtka koja nadzire rad stranice, zabilježila je poslijepodne dva zastoja u razmaku od dva sata. Međutim, glasnogovornik burze Ray Pellecchia izjavio je da njihova istraga nije pokazala nikakve probleme u radu stranice te da burzovno poslovanje nije prekinuto. Naglasio je i da je stranica burze odvojena od računalnih sustava preko kojih se odvijaju novčane transakcije.

Glasnogovornik Keynotea Dan Berkowitz rekao je da su pojačali nadzor nakon prijetnji hakera, no naglasio je i kako ovakvi zastoji ne znače nužno da je stranica hakirana. Moguće je i namjerno silno povećanje prometa kako bi se stranica usporila, za što nije potreban pristup računalnim sustavima koji su mete napada.

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:00 11.10.2011.

hihiihhi ti su preglupi da bi to mogli napravit hihihihhi

MI
mica1111
12:01 11.10.2011.

...anonimusi na djelu...

OB
-obrisani-
12:06 11.10.2011.

mica-tocno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije