Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJAKU U povodu osvajanja 1. mjesta za svjetski izdavački pothvat

Nagrađeni DVD Vukovar 1991. - ponovno na dar!

vukovar02_311.jpg
import
16.05.2008.
u 18:39

Prigodnom svečanošću, na kojoj je bio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, Večernji je list proslavio osvajanje prve nagrade INMA-e za DVD Vukovar te najavio reizdanje tog dokumentarnog filma koji će naši čitatelji dobiti sutra uz novine.

Na 73. dodjeli godišnjih nagrada INMA-e, najveće svjetske organizacije koja okuplja novinske kompanije iz 82 zemlje i 1200 vodećih novina u svijetu, Večernjakov DVD Vukovar osvojio je 1. mjesto u kategoriji izdavačkog pothvata godine!

 Kad smo išli na dodjelu, očekivanja nam nisu bila velika. Iznenadili smo se shvativši da je riječ o velikoj nagradi, koju su u drugim kategorijama osvojili New York Times, Times of India te druge moćne izdavačke kuće  kazao je direktor Večernjeg lista Marjan Jurleka. Večernji je list nagradu dobio u srednjoj i najbrojnijoj kategoriji izdavača u konkurenciji 400 dnevnih novina iz četrdesetak zemalja.



Ovaj film svjedoči istinu, a ja sam želio da se i učenici upoznaju s njom, što smo im i omogućili  kazao je ministar Primorac, čije je ministarstvo, nakon što su mjerodavne agencije dale povoljne ocjene, pet tisuća primjeraka filma na DVD-u podijelilo školama za korištenje u nastavi povijesti.

 Željeli smo pripremiti film koji će objektivno i istinito prikazati napad, obranu i pad Vukovara  kazao je dr. Ante Nazor, ravnatelj Memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Snimke korištene u dokumentarnom filmu dijelovi su iz serijala Heroji Vukovara redatelja Eduarda Galića i tvrtke Missart.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije