Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mrkva i batina

Varga nagradio 10 najvrednijih liječnika, za one najgore najavio kazne

liječnici
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
11.05.2015.
u 20:15

Ministarstvo zdravlja dodijelilo im je ovo simbolično priznanje, a od svojih će bolničkih ustanova dobiti na dar stručno usavršavanje u vrijednosti od deset tisuća kuna

Devet od deset najvrednijih liječnika primilo je danas priznanja od ministra zdravlja Siniše Varge te nagradnih deset tisuća kuna za edukaciju. Ispričala se dr. Marina Vidović iz KBC-a Zagreb, a devet nagrađenih redom je kao zaslužne za ovaj uspjeh isticalo timove s kojima rade.

Rekao je to i dr. Branislav Kocman, kirurg iz KB-a Merkur, koji je sa kolegom dr. Stipislavom Jadrijević na vrhu "Vargine top-liste". Kriteriji za ovakvo rangiranje rada liječnika i jučer su se propitivali budući da se rad vrednuje financijski iako se svi liječnici ne bave jednako vrijednim (u novčanom smislu) poslom. No, bilo kako bilo, ocjenjivanje ide dalje te se proširuje i na ostale medicinske radnike. Kako su nam odgovorili liječnici, ali i ostali, ocjenjivat će se kvartalno. Što se tiče onih s dna "top liste", njih čekaju opomene i ostale sankcije, kako je rekao ministar, u skladu sa Zakonom o radu.

– Oni će počinjati dobivati opomene, a konačan ishod može biti i odlazak iz službe. Ne želimo nikoga optužiti bez osnove – najavio je Varga ipak napominjući kako je najčešći razlog manjeg učinka bolovanje ili dugotrajni kvar aparature kojom bi trebali raditi. Ministar zdravlja nagrađenim liječnicima zahvalio je i uime pacijenata te poručio da će se ovakvim tempom rada i uz preventivne akcijske programe životni vijek Hrvata za pet godina produljiti za dvije godine.

Uz vrijedne liječnike na dodjeli je predstavljen i posljednji ukupni učinak Programa plus za skraćivanje lista čekanja u kojem je pregledano više od 60 tisuća pacijenata. Kako je rekao Vargin pomoćnik dr. Dragan Korolija Marinić, u Rijeci se više ne čeka na ultrazvuk srca, a u Splitu na laboratorijske pretrage.

>> Ovo su najvredniji liječnici u Hrvatskoj, za njih radno vrijeme ne postoji

Komentara 13

Avatar Maslina
Maslina
13:16 11.05.2015.

Da nema liječnice ili liječnika u Dalmaciji koji su zaslužili nagradu,teško mi virovat.

ĆA
ćaćaća
15:56 11.05.2015.

opet su nagrade dodjeljene po partijskoj slobodnoj procjeni..

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:30 11.05.2015.

Kakva je situacija u ministarstvu za istrazivanje ruda i gubljenje vremena? Je li tamo itko nagradjen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije