Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klaun-doktor

Nagrada za promicanje prava djeteta Mariu Perkoviću iz Vinkovaca

Mario Perković
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
27.11.2014.
u 12:31

Mario inače radi kao prometnik na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima, već je 15 godina volonter Društva Naša djeca grada Vinkovaca

Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta koja se u Hrvatskoj već desetu godinu dodjeljuje pojedincima za iznimna dostignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece pripala je, uz Majdu Ivanda, medicinsku sestru iz Šibenika i Lanu Petö Kujundžić, sutkinju za mladež iz Zagreba, i Vinkovčaninu Mariu Perkoviću, predsjedniku Društva Naša djeca Vinkovci. Mario inače radi kao prometnik na željezničkom kolodvoru u Vinkovcima, već je 15 godina volonter Društva Naša djeca grada Vinkovaca. Kao klaun-doktor svaki mjesec redovito posjećuje dječje odjele KBC Osijek, ali i druge bolnice u Hrvatskoj. Ove godine je započeo aktivnosti s djecom iz poplavljenih mjesta županjske Posavine smještene u Cerni, organizirajući za njih kreativne radionice kao i ljetovanje djece s poplavljenih područja u Poreču. 

Također je organizirao redovite tjedne aktivnosti s djecom u Gunji, gdje je bio voditelj igraonice "Ganja" u kontejnerskom naselju.

- Zajedno sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske i u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuli smo humanitarnu akciju "Pun kofer prijateljstva" za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Cilj akcije je osigurati svakom djetetu iz poplavljenih mjesta putnu torbu, kofer, s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. Obzirom da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom vremenu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želja je ove humanitarne akcije olakšati im život "ptica selica" do povratka njihovim domovima - kaže Mario Perković. 

>>Lana Peto Kujundžić: Broj siromašne djece je zastrašujući

>>Da bismo djecu zaštitili, trebamo ‘dječji proračun’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije