Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborski nadzor

Je li Linić govorio istinu? Odbor sutra kreće u istragu optužbi protiv premijera

Slavko Linić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
10.06.2014.
u 16:52

– Znam kako će taj posao završiti, barem pretpostavljam, ali to ne mogu sada reći – ustvrdio je Igor Dragovan, potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

Na osnovi pisanog očitovanja Slavka Linića o njegovim sumnjama da je premijer iskoristio službe kako bi se obračunao s njime, Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od sutra kreće u neposredni nadzor svih sastavnica sigurnosno-obavještajnog sustava i policije. Predsjednik odbora Miroslav Tuđman rekao je da će obići sve one "koji su relevantni za Linićev dokument".

– Da ne bismo stvari mistificirali, tu je riječ o onome što je on već javno rekao, a o konkretnom sadržaju ne bih govorio. Ne mogu nakon što sam pročitao iskaz unaprijed donijeti zaključak, idemo u nadzor provjeriti ono što je u tom dokumentu rečeno, pa će se potvrditi ili odbaciti sumnje, odnosno iskazi koji su tamo navedeni. Svi smo otvoreni, pa ako se tijekom nadzora ustanovi neka sumnja, istraga se može proširiti na neku sastavnicu sigurnosno-obavještajnog sustava – kazao je Tuđman koji nije želio reći je li Linić navodio neka konkretna imena u svome pismu. Nije znao predvidjeti koliko će vremena odboru trebati da završi nadzor i donese zaključke.

– To ovisi o tome do kakvih ćemo podataka doći. A bude nekih podataka koji otvaraju dodatna pitanja, onda je jasno da trebaju dodatni napori, a to nije jednostavno predvidjeti. Kad donesemo zaključke, o njima ćemo izvijestiti javnost, a kakve će biti posljedice toga, to će ovisiti o rezultatima nadzora – dodao je Tuđman.

Potpredsjednik odbora Igor Dragovan nije htio navesti sva mjesta na kojima će se nadzor obaviti, ali je potvrdio da su među njima Ravnateljstvo policije i PNUSKOK.

– Ne mogu reći što je Linić predao jer ne možemo razgovarati o stvarima koje su zatvorene za javnost i predane na odbor. Pogotovo stoga što se idu provjeravati stvari koje imaju određenu razinu možebitne tajnosti. Prema tome, mi ćemo napraviti svoj posao – odbor je višestranačko tijelo, tu su zastupnici i opozicije i pozicije i svi će imati uvid u sve – objašnjava Dragovan. 

Na pitanje kakav je njegov dojam nakon čitanja Linićeva pisma, jesu li njegove optužbe utemeljene, Dragovan je odgovorio:

– Ne možete me pitati nešto prije nego što završimo posao. Ja znam kako će taj posao završiti, barem pretpostavljam, ali to ne mogu reći sada – ustvrdio je Dragovan.

Novinari su iskoristili priliku da Dragovana pitaju i o potencijalnoj rekonstrukciji Vlade. 

– Klub zastupnika SDP-a i parlamentarna većina apsolutno je stabilna i za sve eventualne promjene bit će dovoljno ruku – kratko je odgovorio Dragovan.

>>Linić: Izvješće me nije iznenadilo. Nikad nisam rekao da me pratila SOA

Komentara 6

EV
evropljanin
19:06 10.06.2014.

kako je to sve tuzno . rekla bih kao u kokosinjcu.

ST
stefj
18:22 10.06.2014.

Interesantno kako sve institucije odmah reagiraju kada se radi o nekom drugom, a ekipu starih okorjelih komunista ne diraju. Linić, Mesić, Josipović, svi su oni nedodirljivi...

MX
MXLCLGTG
18:52 10.06.2014.

Drug Dragovan kaze nemoj te me pitati o tome ali unaprijed zna kako ce se taj posao zavrsiti da ne povjerujes.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije