Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadbiskupski duhovni stol:

'Nije nas iznenadio Vulin, nego nemar naših vlasti prema Stepincu'

branitelji Bozanić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
23.06.2015.
u 12:02

Pravo je iznenađenje činjenica da odgovorni hrvatske vlade dopuštaju u Hrvatskoj iznošenje neistina i vrijeđanje hrvatskih građana i to od strane predstavnika vlasti druge države, priopćeno je s Kaptola

Nadbiskupski duhovni stol u Zagrebu reagirao je na izjavu o blaženom Alojziju Stepincu ministra u Vladi Republike Srbije Aleksandra Vulina u Jadovnu da je ona "za katoličke je vjernike vrijeđanje najdubljih osjećaja, za Hrvate ponižavajuća, a za svakoga istinoljubivog čovjeka gaženje istine".

­Nije vrijedno pozornosti miješanje ministra Vulina u pitanja o kanonizaciji kardinala Stepinca, ali je pozornosti itekako vrijedno sasvim neutemeljeno povezivanje blaženika s ubojstvima ljudi i spominjanje njegova imena u kontekstu stradanja djece u koncentracijskim logorima – kažu iz Zagrebačke nadbiskupije, dodajući kako ne samo da je vrijedno pozornosti, nego je "pravo iznenađenje činjenica da odgovorni hrvatske vlade dopuštaju u Hrvatskoj iznošenje neistina i vrijeđanje hrvatskih građana i to od strane predstavnika vlasti druge države".

­Iznenađenje je još veće zbog toga što su poznati i raniji istupi toga istog ministra tijekom posjeta našoj zemlji. Takav nemaran odnos hrvatskih vlasti prema istini o blaženomu Alojziju Stepincu i prema hrvatskoj prošlosti znak je nepoštivanja dostojanstva vlastitoga naroda i domovine – piše u reakciji zagrebačkog Kaptola, nadajući se da "stavove koje je u toj prigodi iznio ministar Vulin ne dijele ostali sudionici iste komemoracije, posebice ne predstavnici vjerskih zajednica".

>> Vulin na komemoraciji: Alojzije Stepinac bio je ustaški vikar! HDZ: Sramotna izjava

>> 'To su huškačke izjave iz kojih je jasno da Vulin ne poštuje Hrvatsku'

Komentara 102

GU
General_U
12:21 23.06.2015.

na tom skupu se točno znalo tko će što govoriti sve po protokolu ranije utvrđenom, kad duha pustiš iz boce kasno je, vulin jednostavno nakon svega izrečenog o hrvatskoj i hrvatima nije trebao dobiti priliku da uđe u hrvatsku a kamoli da laprda gluposti kao i obično.

SF
Sv Franjo
12:36 23.06.2015.

Mogao je Vulin spomenuti da je Stepinac spasio tisuče Srba od smrti.Mogao je napomenuti da su Ustaše ubili Stepinčeva brata.Istina nekom smeta.Naravno Hrvati su bili za Hrvatsku,ne za Paveliča.Naravno Hrvati su bili za Hrvatsku a ne za Jugoslaviju i Tita.Hrvati su željeli Hrvatsku i u antifašističkom domovinskom ratu stvorili Hrvatsku.Hrvatska je ta koja smeta ekipi preko Dunava i njihovim slugama ovdje.

Avatar koroknait
koroknait
12:31 23.06.2015.

Ovo je najbolja slika nemara i neodgovornosti hrvatskih vlasti. Mislim da se ovo nigdje u svijetu ne može dogoditi nego kod nas. Ovom fašistu i velikosrbinu treba zabraniti ulazak u RH. Nije dostojan gaziti po našem tlu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije