Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Remorker

Vidoševićeva majka, supruga i kćeri nisu željele svjedočiti

Nadan Vidošević
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.03.2018.
u 14:21

Na zakonsku blagodat koja članovima obitelji optuženika omogućuje da se oslobode obveze svjedočenja pozvale su se Vidoševićeva majka Marija Tudor Vidošević, supruga Ina te kćeri Hana i Zrinka Vidošević

Majka, supruga i kćeri bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića danas nisu željele svjedočiti na suđenju Vidoševiću i suoptuženima za izvlačenje novca iz te institucije.

Na zakonsku blagodat koja članovima obitelji optuženika omogućuje da se oslobode obveze svjedočenja danas su se pozvale Vidoševićeva majka Marija Tudor Vidošević, supruga Ina te kćeri Hana i Zrinka Vidošević.

Optužnicom u tzv. aferi Remorker koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. predloženo je da se Vidoševiću oduzme milijunska imovinska korist, a među optuženima je i njegova dugogodišnja najbliža suradnica Zdenka Peternel.

Osim Vidoševića i Peternel, na optuženičkoj klupi su i Josipa Mladinov, Jasna Mikić i Jadranka Ivčić koje su također porekle krivnju.

Četvero suoptuženika  prije suđenja priznalo je nedjela te su osuđeni nakon nagodbe s tužiteljstvom. To su ključni akteri tzv. afere Remorker –Igor Premilovac, koji je prvi progovorio kako je preko svoje češke tvrtke Remorker naplaćivao fiktivne račune i 'oprani' novac uz proviziju vraćao u Hrvatsku te marketinški stručnjak Davor Komerički koji je Vidoševića povezao s lancem izvlačenja novca iz HGK.

Osim njih, sporazumno su osuđeni i Vidoševićeva nekretninska savjetnica Vesna Rodić te Jasna Mrakovčić Grubić koja je priznala da je uz Vidoševića iz HGK izvlačila novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Drugi krak Remorkera protegnuo se do Hrvatskih autocesta, a kao glavni osumnjičenik u tom dijelu istrage optužen je bivši HDZ-ov ministar i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Komentara 8

SO
SoloHan
14:46 19.03.2018.

Zato treba ratificirat Istanbulsku konferenciju, da se više taki škandali ne događaju

VA
vadis1
10:28 20.03.2018.

Nadam Vidosevic je lopov kao i Ivo Sanader itd. Nije tesko dokazati njihov lopovluk ako to institucije hoce. Treba istraziti podrijeklo imovine, i onda ce sve biti jasno.

IC
ico3
11:55 20.03.2018.

Jako pošten čovjek krao je umjereno, mogo je još više ukast, a nije htjeo bilo mu žao Hrvackok naroda.Hvalamu na svemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije