Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENO UDALJEN

Načelniku iz PU zagrebačke koji je odbio alkotestiranje slijedi prekršajni i disciplinski postupak

Policija je održala izvanrednu konferenciju za medije povodom sukoba s navijačima koji se sinoć dogodio na autocesti A1
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.12.2023.
u 17:04

Posilović je, podsjetimo, 27. studenog u Zaprešiću počinio prometni prekršaj kao vozač Renault Megana, a odbio je i alkotestiranje, zbog čega ga je načelnik zagrebačke policije udaljio iz službe

Davoru Posiloviću, načelniku Sektora za javni red i sigurnost zagrebačke policije koji je prošloga tjedna bio udaljen iz službe nakon što su ga službenici uhvatili u više prometnih prekršaja, slijedi prekršajni i disciplinski postupak. Tu informaciju potvrdila nam je zagrebačka policija koja se oglasila s novim informacijama nakon što je dovršeno kriminalističko istraživanje.

Posilović je, podsjetimo, 27. studenog u Zaprešiću počinio prometni prekršaj kao vozač Renault Megana, a odbio je i alkotestiranje, zbog čega ga je načelnik zagrebačke policije udaljio iz službe. Prema novim informacijama, za Posilovića je utvrđeno kako se ogriješio o članak 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prema kojem je vozač dužan koristiti samo kolnik, kretati se sredinom obilježene prometne trake, osim u slučaju opasnosti po život. Za taj prekršaj Posiloviću slijedi kazna od 30 eura.

Osim toga, Posilović je završio i na disciplinskom postupku, i to zbog sumnje da je nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavao službene obaveze, odnosno nedolično se ponašao u službi ili van nje, ali i zbog odbijanja provjeri psihičkih i tjelesnih sposobnosti. 

- Načelnik Policijske uprave zagrebačke navedenog je Rješenjem privremeno udaljio iz službe do okončanja disciplinskog postupka, zbog postojanja osnovane sumnje da je isti svojim postupkom počinio teže povrede službene dužnosti opisane u čl. 96. st. 1. t. 7. i 10. Zakona o policiji - objasnili su iz policije.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pripadnici Bad Blue Boysa dolaze na suđenje

Komentara 3

DU
Deleted user
21:28 05.12.2023.

svi smo mi olos

AL
alkemičar
20:01 05.12.2023.

A da mu date pedalu umjesto postupaka pa nek loče doma, to ni slučajno zar ne? Najbolje bi bilo da mu nađite mjesto savjetnika bez odgovornosti i obveza s plaćom još većom nego dosada, po dobroj staroj tradiciji u državnom i javnim službama i poduzećima ili već jeste?

LO
Lojzek1967
17:56 05.12.2023.

Pa hoće li se ispitivati reketar koji s pajdašem "otima" imanja po Slavoniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije