Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Martinić Dragan

Načelnik bračkog stožera podnio ostavku: Izgubio sam povjerenje u Nacionalni stožer

Nikola Martinić
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
17.08.2020.
u 15:22

"Objektivno prosuđujem kako će me moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način tj. u potpunosti i sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti"

Načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača Nikola Martinić Dragan podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku. zbog, kako navodi u obrazloženju odluke, profesionalnih i privatnih razloga.

- Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima. U tom smislu kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način tj. u potpunosti i sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja - poručio je sada već bivši načelnik bračkog stožera putem svog Facebook profila.

Što se tiče privatnih razloga, kaže da je donekle izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera.

- Kao profesionalac koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno - napisao je Martinić Dragan.

Komentara 46

DU
Deleted user
15:43 17.08.2020.

...neke odluke...hmhm,kad nešto navodiš kao argument ostavke reci konkretno o čemu se radi,inače je to najobičnije laprdanje

Avatar prahrvat
prahrvat
15:40 17.08.2020.

kad je takav pobunjenik protiv stožera, zašto nije konkretno naveo što je to točno što smatra pogrešnim. da nas prosvijetli. a on samo nešto okoliša i naslikava se.

ED
edgar2
15:52 17.08.2020.

sdpeovske igrice!!!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije