Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZJASNIO SE DA NIJE KRIV

Na suđenju Zavadlavu svjedočio Malvasija: 'O čemu ti govoriš? Nemoj se praviti glup'

Split: Nastavljeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/16
14.04.2023.
u 13:15

Optužnica navodi da je Malvasija također trebao biti Zavadlavova meta te je zbog toga došao pred njegovu kuću, ali ga nije pronašao

Na Županijskom sudu u Splitu danas je održana rasprava na suđenju Filipu Zavadlavu koji se tereti za ubojstvo Marina Torlaka, Jurice Ožića Paića i Marina Bobana u splitskom Varošu. Na prvom suđenju osuđen je na 40 godina zatvora, no ta je presuda ukinuta. 

Sutkinja Višnja Strinić danas ga je pitala ostaje li pri svom ranijem očitovanju na optužnicu da nije kriv.

– Apsolutno, riječ je o velikom nesporazumu – kazao je Zavadlav, prenosi Dalmatinski portal. Iz zatvora je doveden Jerko Malvasija, nedavno po drugi put osuđen kao pripadnik zločinačke organizacije Deana Majstorovića Điđija. Optužnica navodi da je Malvasija također trebao biti Zavadlavova meta te je zbog toga došao pred njegovu kuću, ali ga nije pronašao. 

– Nemam pojma zašto sam stavljen u ovu priču. Tog dana sam bio u stanu na Barutani, spavao sam. Prijatelj me probudio i kazao mi da su me proglasili mrtvim, pa onda ubojicom. Zvao sam prijatelje da provjerim o čemu je riječ – kazao je Malvasija. 

Poznavao je ubijene Juricu Torlaka i Marina Bobana. Filipa i njegova brata Stanislava znao je iz viđenja. Kaže da nisu imali nikakav kontakt. Malvasija je negodovao zbog formulacije iz optužnice da se u kući njegove obitelji u Kamenitoj dila.

– Zašto nije nitko uhapšen zbog prodaje narkotika, ako je to već tako? Od 2007. ne živim u toj kući. Mediji su mi uništili život. Nemam veze s ovim – rekao je. On u zatvoru u Lepoglavi služi kaznu od tri i pol godine zbog pokušaja iznude oca Ivana Giljanovića i krađe Golfa. Zavadlav ga je pitao jesu li mu u poslovanju sa stradalima odmah plaćali ili ostajali dužni. 

– O čemu ti govoriš? Nemoj se praviti glup. Što si htio s tim reći? – rekao mu je Malvasija. Zavadlav je pitao Malvasiju misli li da je napravio ono za što ga tereti optužnica. Sutkinja je zabranila i ovo pitanje, a Zavadlav je zatražio da o tome odluči sudsko vijeće. Na izlasku iz sudnice Malvasija je Zavadlavu rekao: ''Dođi u Lepoglavu'', na što je ovaj odgovorio: ''Ne čujem.'' 

Svjedočila je i psihijatrica koja je pregledala Zavadlava nakon uhićenja. 

– Govorio je kako se trebao više kontrolirati, a ne napraviti ovo što je napravio. Kazao je da nije spavao 15 dana – navela je psihijatrica u iskazu koji je pročitan jer se nije mogla sjetiti što je napisala u nalazu prije više od tri godine. Zaključila je nakon pregleda od 45 minuta da je Zavadlav imao akutnu reakciju na stres. Nije htio reći gdje je ostavio pušku. Bilo mu je žao što je došao tako odjeven i brinuo se oko nalaza i mogućih problema oko ukrcaja. 

Branitelja je zanimalo kako utječu lijekovi koje je Zavadlav popio prije masakra. Uzeo je Diazepam, Lunatu i Cerson. – Netko bi zaspao, a netko bio blaže sediran. Ovisnici na to ne bi ni trepnuli – kazala je psihijatrica. 

VIDEO Filip Zavadlav na sudu: 'Pa ja ne znam talijanski! Otkud bih ja uopće znao govoriti talijanski?'

Komentara 2

Avatar Zgubider..
Zgubider..
17:49 14.04.2023.

"...Dođi u Lepoglavu..."___Jel to ovaj njemu još i prijeti!?

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:47 14.04.2023.

Dajte momku po stotinjak plaća sudaca,DORH-ovaca i policajaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije