Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na splitskim Prokurativama podijeljeno više od pet tisuća porcija bakalara

25.12.2008.
u 10:57

Više od pet tisuća porcija bakalara podijelili su predstavnici splitske vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivanom Kuretom svojim Splićanima na Prokurativama. Čak tri vrste najpoznatije posne ribe skuhali su kulinarski majstori iz Udruge Dalmatinski kuhar, najpoznatijeg, onog na brudet, zatim bakalar bianco, a ove godine po prvi put i bakalar s njokima.

- Sve je bilo izvrsno organizirano, ne bih rekao da je naglašen socijalni moment. Ljudi su se dobro zabavili, nekako kao da smo se došli okupiti na gradski trg i zajedno podijeliti radost Božića sa svojima sugrađanima - istaknuo je dogradonačelnik Jozo Balić pri tom zaželjevši svima sretan i blagoslovljen Božić.

Što zbog Mucala, Magazina, vrckastih Balića i Metličića, ove godine prevladava dojam da je radost, a ne siromaštvo prevladavalo. Mnogi Splićani prilazili su gradonačelniku Kuretu željevši mu stisnuti ruku i zaželiti blagoslovljen Božić.

Organiziralo se i natjecanje u pravljenju fritula. Humanitarnu akciju "Splitu s ljubavlju" podržale su brojne splitske zvijezde, predvođene grupom Magazin i Giulianom. U natjecanju u pravljenju fritula, prvo mjestu, a ujedno i 5000 kuna, pripalo je Heleni Vladislavić, koja je osvojila 26 bodova.

Drugo mjesto zauzela je Radmila Staničić, koja će za osvojena 24 boda kući ponijeti 3000 kuna, dok je na trećem mjestu Anđelka Bartulović, s osvojenim 21 bodom. Trećeplasirana je osvojila 2000 kuna. (Boško Perlain)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije