Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svemirski spektakl

Na sceni odijelo iz misije Apollo 11, u ime Joea Bidena zahvalio Eric Nelson

Foto: Večernji list BiH/Josip Regovic/PIXSELL
1/8
31.05.2021.
u 19:00

Svečana dodjela uglednih nagrada održana je istovremeno na šest lokaciju, uz deset voditelja

Nagradu za osobu godine u Bosni i Hercegovini na 20. jubilarnom Večernjakovu pečatu održanom uz izravan prijenos na BHRT-u, HTV-u 2 i desetak drugih televizijskih i radijskih postaja dobilo je 12 članova Svjetskog programa za hranu UN-a, humanitaraca iz BiH, koje je prošle godine prepoznala i Zaklada Alfreda Nobela uručivši im Nobelovu nagradu za mir. Organizacija pomaže više od 100 milijuna ljudi u 88 ratom, siromaštvom i glađu pogođenih država.

Denis Ćorić iz Mostara, Aida Filipović iz Sarajeva, Zlatan Milišić iz Sarajeva, Dragica Pajević Alp iz Banje Luke, Dragan Močević iz Mostara, Davorka Garagić iz Tuzle, Snježana Leovac iz Sarajeva, Alen Hodžić iz Cazina, Nataša Nadaždin iz Mostara, Mirjana Kavelj iz Sarajeva, Asja Hadžihasanović iz Sarajeva i Marija Vučina iz Stoca učinili su BiH ponosnom i zasluženo su ponijeli titulu osobe godine u BiH.

Aneli Zorlak pečat za znanost

Sportaš godine je Bojan Bogdanović. Nagradu je umjesto njega primila njegova sestra Martina Bogdanović. Bojan se javio iz Salt Lake Cityja i obećao da će učiniti sve što može da svoj tim dovede do kraja. Posebno priznanje za iznimna sportska dostignuća dobio je Zlatan Ibrahimović. Umjetnikom godine proglašen je Dino Merlin. Nagradu mu je predala Amina Mahmutović, predsjednica uprave UniCredit banke.

Pečat za znanost dobila Anela Zorlak, koja je otvorila prvo genetičko savjetovalište u Sarajevu i koja se bavi istraživanjem rijetkih oboljenja u BiH. Nagradu za međureligijski dijalog dobio je iguman Danilo Pavlović. Njemu su nagradu predale časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić-Kevrić. Političar godine je Mario Kordić, aktualni gradonačelnik Mostara koji je izabran na izborima održanima nakon 12 godina. Priznanje mu je uručio njegov prethodnik, bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je istaknuo da mu je čast dodijeliti ovu nagradu.

Spektakl na BHRT-u i HRT-u

Priznanje za zvijezdu godine dobila je Arija Rizvić, pobjednica HRT-ova showa “Zvijezde pjevaju”. Europska osoba godine je Josep Borrell, visoki predstavnik EU i potpredsjednik Europske komisije, koji je preko Pečata poslao posebnu poruku svima u BiH. Osobom godine u svijetu proglašen je Joe Biden, predsjednik SAD-a. Nagradu je u njegovo ime primio veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson. On je u svom obraćanju naglasio kako Sjedinjene Države jesu i bit će istinski prijatelj i saveznik građana BiH.

Na jubilarnom 20. Večernjakovu pečatu dodijeljena su dva posebna priznanja BHRT-u i HRT-u u povodu velikih televizijskih jubileja. Manifestacija se održala istovremeno na šest lokacija uz 10 voditelja, a izravno su je prenosili BHRT i HRT te druge regionalne televizije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije