Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijede novi procesi utvrđivanja odgovornosti za ratne zločine

Na redu Merčep i Brodarac

10.05.2006.
u 19:54

Izravne potvrde da se Haag bavio slučajem Tomislava Merčepa te da će i taj predmet biti prepušten hrvatskom pravosuđu dobio je zagrebački odvjetnik Anto Nobilo od članova obitelji žrtava ubijenih uoči rata na području Vukovara.

Naime, Nobilu su se obratile udovice čiji su muževi ubijeni na tom području 1991. godine i zatražile da ih zastupa u postupcima u kojima od RH kane tražiti naknadu štete. Ukupno je navodno riječ o oko 50 žrtava i oko 100 članova njihovih obitelji. Udovice tvrde da su ih ispitivali haaški istražitelji te da su im rekli kako će taj predmet biti prepušten Hrvatskoj. Navodno ima i dovoljno svjedoka.

 Prije godinu dana i Večernji list je pisao o tome, a nakon toga je Merčep vijest o tome demantirao. No, nakon što je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić krenuo u slučaj Glavaš, u političkim kuloarima tvrdi se da će se ići u raščišćavanja i ostalih poznatih slučajeva s početka rata.

Prema različitim izvorima, kad je riječ o zločinima hrvatske strane, najveći je broj žrtava bio u Sisku, a prije gotovo četiri godine Šuvarov list "Hrvatska ljevica" objavio je popis navodnih žrtava.. No, dosad nije poznato da bi se oko Siska, gdje je tada najjači politički igrač bio Đuro Brodarac, vodila ikakva obrada.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije