Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u subotu

Na pogreb Jovanke Broz dolazi Milorad Pupovac

pupovac
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
25.10.2013.
u 09:13

Govorom će se od Brozove udovice oprostiti srpski premijer Ivica Dačić, nećak Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR-a Miodrag Zečević

Subotnjem pokopu Jovanke Broz uz brojne komuniste i antifašiste nazočit će i Milorad Pupovac, zastupnik u Saboru koji će, kako prenose srpski mediji, predvoditi izaslanstvo Srba iz Hrvatske.

Bez mise zadušnice i državne zastave na lijesu, bez vjerskih i ideoloških simbola na nadgrobnoj ploči, uz zvuke posmrtnog marša u subotu u 12 sati lijes s tijelom Jovanke Broz bit će položen u grobno mjesto s lijeve strane grobnice u Kući cvijeća u kojoj počiva Josip Broz. Nikakve trobojke, ni jugoslavenske, ni srpske, na lijesu neće biti jer, kako kažu u odboru za pokop, Jovanka nije obnašala državnu dužnost, a počasnu stražu i plotun zaslužila je kao potpukovnica JNA i nositeljica Partizanske spomenice 1941., objašnjavaju mediji u Srbiji.

Govorom će se od Brozove udovice oprostiti srpski premijer Ivica Dačić, nećak Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR-a Miodrag Zečević, a umjesto srpskog predsjednika Tomislava Nikolića pokopu će nazočiti njegova supruga Dragica. Kada na njeno grobno mjesto bude postavljena ploča od bijelog mramora, sa zlatnim slovima, identičnim onima na Titovoj ploči, ispisanim "Jovanka Broz 1924.–2013.", počasnu stražu od pripadnika Garde preuzet će njeni suborci iz Šeste ličke, iznose detalje mediji u Srbiji.

>>Jovanka Broz će u memoarima otkriti pet velikih tajni o Titu i Draži

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije