Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najviše u derventi

Na području RS u dvije godine obnovit će se 413 obiteljskih kuća Hrvata

21.10.2010., Banja Luka - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i premijer RS. Photo: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
12.04.2017.
u 16:50

Davor Čordaš je dodao da će kroz regionalni program stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko 1.000 stambenih jedinica

Na području Republike Srpske u ovoj i sljedećoj godini bit će utrošeno oko 35 milijuna eura za obnovu obiteljskih domova, od čega će oko 8 milijuna eura ići za hrvatske prognanike za obnovu 413 kuća, priopćeno je u srijedu iz ministarstva za izbjegle i raseljene osobe.

„U iduće dvije godine ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe Republike Srpske provest će projekte ukupne vrijednosti 70 milijuna maraka (oko 35 milijuna eura)“, rekao je ministar Davor Čordaš (HDZ BiH) na sastanku s voditeljicom regionalnog Ureda visokog predstavnika (OHR) u Banjoj Luci Mariannom Berecz.

Pri tome je Čordaš izvijestio o problemima izbjeglica i raseljenih osoba, kao i zajedničkim projektima koje ministarstvo provodi, od regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, koji se financira iz donatorskih sredstava, do projekta zatvaranja kolektivnih centara i zamjenskih smještaja putem kreditnih sredstava.

Ministar Čordaš je dodao da će kroz regionalni program stambenog zbrinjavanja biti izgrađeno oko 1.000 stambenih jedinica. Iz ministarstva su za Hinu kazali kako se planira obnova 413 obiteljskih domova prognanih Hrvata u vrijednosti 8 milijuna eura.

Od toga najveći broj obiteljskih kuća bit će obnovljen u Derventi - 118, slijedi Bosanski Brod u kojemu će se obnoviti 57 obiteljskih kuća, u Tesliću 37, Doboju 35, Kotor Varoši 30, Banjoj Luci 26
Kako je navedeno u priopćenju, voditeljica ureda OHR-a u Banjoj Luci zanimala se za spremnost Vlade Republike Srpske da odgovori na eventualni priljev novih migranata. Ministar Čordaš je kazao da bi, u slučaju dolaska većeg vala migranata BiH, morala zatražiti pomoć međunarodnih institucija.

>> U jednom se svi slažu: Ovakvu BiH nismo željeli

>> BiH kao pravedna država po biskupu Ratku Periću u 9 točaka

Ključne riječi

Komentara 16

BE
Beogradjan
22:24 12.04.2017.

Lud si da praviš, kada obnove sve Srpske kuće što su porušili po Krajini i Hercegovini, onda i ti kreni da obnavljaš...

HO
homofob
22:54 12.04.2017.

Kice ce Hrvatima obnoviti! To je gotovo pa pohvalno 20 godina nakon sto su ih spalili ili eksplocivom unistili. Pitanje je da li ce se prognani Hrvati smjeti vratiti i da li ce im se dozvoliti raditi za prezivjeti!

Avatar ivek
ivek
19:39 12.04.2017.

dodik je lazov,,,jucer optuzio gotovinu a danas pravija bi kuce koje je zapalja i pokra u banjaluci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije