Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja

Na novom gatu Vrulje moći će se sidriti veliki kruzeri

'petkovic_nnn_dal_170510.1'
'Photoshop'
17.05.2010.
u 19:30

Lučka uprava Šibenik za gradnju terminala dobila je od Europske banke za obnovu i razvoj čak 12 milijuna eura zajma.

Ako Vlada RH ratificira ugovor o gradnji novoga putničkog terminala gata Vrulje, Šibenik bi 2013. godine dobio novu modernu međunarodnu luku za velike kruzere i jahte. Naime, Lučka uprava Šibenik potpisala je 12 milijuna eura vrijedan ugovor o zajmu s Europskom bankom za obnovu i razvoj s rokom otplate od 15 godina i počekom od čak četiri godine.

– Gradnjom bismo dobili 550 metara modernih vezova za privez brodova te 11.000 četvornih metara nove obalne površine. Šibenska luka tada bi mogla prihvatiti jedan kruzer do 260 metara dužine, još jedan do 180 metara te trajekte duge oko 60 metara. Imali bismo i tri broda u domaćem linijskom prometu. Već sada je zanimanje za gradnju pokazala 31 tvrtka, iz Grčke, Španjolske, Turske, ali i Hrvatske. Raspisivanje natječaja očekuje se u listopadu – kazao je Marijan Petković, ravnatelj šibenske Lučke uprave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije