Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačan promet

Gužve na cestama i graničnim prijelazima, od 1.8. ušlo 1,7 milijuna turista

Zagreb: Na naplatnim postajama Lučko nema dužih čekanja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.08.2020.
u 18:23

Na A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru Zagreba kod NP Lučko i Demerje nema dužih čekanja kao ni kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora

Pojačan je promet na cestama u priobalju, trajektnim pristaništima, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima gdje su moguća i duža čekanja (više od jednog sata). Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno, javlja HAK.

Na A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru Zagreba kod NP Lučko i Demerje nema dužih čekanja kao ni kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora. Između Bosijeva 2 i Jastrebarskog u smjeru Zagreba povremeno se vozi u kolonama u pokretu, uz zastoje zbog povećane gustoće prometa i nekoliko prometnih nesreća

U Hrvatskoj primorju i Gorskom kotaru kolnici su mjestimice mokri i sklisku, a promet je na državnoj cesti DC228 prekinut u mjestu Kamanje zbog prometne nesreće. 

Pojačan je promet na graničnim prijelazima u Istri, a tijekom petka i subote na tri granična prijelaza: Plovaniji, Kaštelu i Požanama u Hrvatsku je ušlo 88.251 stranih državljana, a među njima najviše je Nijemaca, Austrijanaca i Slovenaca, a izašlo je 107.699 stranaca.

Danas do 12 sati zabilježen je ulazak 12.111 stranih državljana, a istodobno je iz Hrvatske izašlo 16.870 stranih turista.

"Na ulazu u Hrvatsku najbrojniji su Nijemci, ali ima i Slovenaca i Austrijanaca", doznaje se od glasnogovornice Policijske uprave Istarske Nataše Vitasović. Prema njezinim riječima, i tijekom nedjeljnog popodneva pojačan je promet na graničnim prijelazima u oba smjera.

U Hrvatskoj boravi 760 tisuća turista

Prema preliminarnim rezultatima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 760.000 turista. Najviše ih je u Istri, na Kvarneru te u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a došli su ponajprije iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Italije i Češke.

U prvih petnaest dana kolovoza ostvareno je 1,7 milijuna dolazaka što je 63% lanjskog rezultata te 12,2 milijuna noćenja, odnosno 70% lanjskog rezultata. Najposjećenije su destinacije Rovinj, Poreč, Split, Medulin i Crikvenica.

Od početka godine do 15. kolovoza ostvareno je 41% lanjskog rezultata, točnije 5,8 milijuna dolazaka. Što se tiče noćenja, od početka godine u usporedbi s prošlom ostvareno je 52%, odnosno 38,7 milijuna.

Veće su gužve danas zabilježene i prema Austriji. Na ulazu u Austriju iz Slovenije u popodnevnim satima kolona je bila duga oko 5 kilometara. 

Foto: Ljubica Gatarić

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
15:04 16.08.2020.

Haha, svašta pričaš. Meni od 4 apartmana, 3 puna, a četvrti se puni sutra.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
15:19 16.08.2020.

Izmjena gostiju oni s koronom idu doma a dolaze zdravi.

Avatar Bell940
Bell940
16:13 16.08.2020.

To je kad smo spremni za schengen da nismo bili bi tenkovi na borderu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije