Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni su svoje rekli

Na listi za homofoba godine kandidati Bozanić i Kerum

koncar, kerum (1)
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
12.06.2012.
u 09:04

Uoči Zagreb Pridea organizirali su izbor homofoba i homofrenda godine. Na crnoj listi još su Vinković i A. Kulušić, a prijatelji su LGBT zajednice A. Bauk, B. Dežulović, J. Pavičić, K. Sutković i D. Trbović

Oni su svoje rekli, a sada je red na vas. Poruka je to LGBT zajednice koja je uoči zagrebačke Povorke ponosa organizirala izbor homofoba i homofrenda godine.

Od prošlogodišnjeg zagrebačke Povorke ponosa do danas veliki je broj javnih osoba imao priliku pokazati je li na strani ljubavi ili na strani mržnje, a naš je zadatak bio izabrati po pet iz svake kategorije. Učinili smo to pažljivo, poručuju iz Zagreb Pridea

Na listi za homofoba godine našao se đakovački HDSSB-ovac Zoran Vinković, "dno dna Hrvatskog sabora, perjanica parlamentarne homofobije i seksizma", splitski gradonačelnik Željko Kerum koji je "osobno odgovaran za svaku kunu i lipu javnog novca potrošenog na osiguranje skupa". Na listi se našao i kardinal Josip Bozanić, "prvi među nejednakima".

Crkva je hijerarhijska organizacija, a Bozanić je njezin šef koji apsolutno ništa nije poduzeo da zauzda svoje huškače, prozivaju ga. 

Kao homofob godine možda će biti izabran HDZ-ovac Ante Kulušić koji je svoje mjesto na listi zaslužio izjavom “Izađite 4. prosinca na izbore da zgazimo Kukuriku koaliciju jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani”.

Glasati se može na stranici Zagreb Pridea.

Osim homofoba, nominirano je i pet osoba koje zaslužuju naći se na listi za homofrenda 2012. godine. Riječ je o Arsenu Bauku, ministru uprave koji je prionuo  izradi čak tri zakona koji se tiču LGBT osoba: Zakonu o osobnom imenu, Zakonu o državnim maticama te zakonu koji će regulirati tzv. istospolne zajednice. Tu je i Boris Dežulović, "živa legenda borbe za ljudska prava u dragoj nam domovini", koji se izdvojio nizom odličnih i afirmativnih tekstova.

Za titulu homofrenda godine natječe se još jedan Splićanin – Jurica Pavičić. Osim niza afirmativnih tekstova, svojim je fizičkim prisustvom na obje dosad održane splitske Povorke ponosa zaslužio nominaciju. 

– Možda mnogi ne znaju njezino ime, ali upravo zahvaljujući profesorici Kseniji Turković zločini iz mržnje, odnosno njihovo kažnjavanje napokon dobivaju adekvatan zakonski okvir – kažu organizatori objašnjavajući zašto su na popis uvrstili ovu profesoricu zagrebačkog Pravnog fakulteta. 

Daniela Trbović s punim pravom može se naći na našoj listi homofrendica, kažu iz Zagreb pridea, jer  ne samo da je Daniela prošle godine došla na 10. povorku ponosa i tako javno istupila za LGBT ravnopravnost, već je medijski prostor u svojoj emisiji “Osmi kat” više puta otvorila za osobne priče LGBT osoba.

Komentara 86

JS
ja sam gladan
09:51 12.06.2012.

Zašto misle da ih moramo voljeti.Ako je na izboru ljubav i mržnja,meni koji ih ne volim, ostaje samo da ih mrzim. Siluju nas, da ih moramo voljeti. E baš neću.Pun mi je kufer individua koje ne žele živjeti normalnim životom. Ja ne vidim razliku između njih i nekrofila i pedofila. Sve su to sebične i bahate osobe.

UN
U načelu
09:55 12.06.2012.

Ha,ha,koja jeftinoca........... OK. sada radimo listu najvecih demokratofoba u hrvatskoj (ekvivalentan pojam vasem "homofobu": 1) SDP (aliasCKSKH) 2) Vecernji list 3)Vesna Pusic 4)Rajko Ostojic .....................eto lista je poduga.............. a sada molilm lijepo moderatora da obrise, kao sto mi po partijskoj duznosti brise sve clanke u kojima nikoga ne vrijedam........demokracija po ukusu SDP-a............

Avatar tkozna
tkozna
09:48 12.06.2012.

Ne razumijem te liste. Jel opet počelo prebrojavanje na vaše i naše ili na podobne i nepodobne, ružne i lijepe ili je to opet uvertira da i drugi počnu praviti liste. Pazite nije dobro to što podgrijavate netrpeljivost pod izlikom demokracije,mali je korak da stvari krenu naopako. Mala šibica upali cijelu šumu, nikakve liste nemojte praviti to su GLUPOSTI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije