Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duhovni megaspekatkl

Na koncertu za očuvanje Laudato TV-a, fra Jozo Grbeš pozvao mlade da ne odustaju od Hrvatske

Koncert u Areni za Laudato TV
Foto: PR FOTO
1/10
12.05.2019.
u 13:14

- Postanite apostoli, promijenite ovu zemlju da možete ostati u njoj, a to možete samo ako progledate srcem. Zajedno možemo mijenjati zemlju, snagom ljubavi. Nemojte odustati – pozvao je fra Jozo Grbeš.

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert "Progledaj srcem", u produkciji Laudato televizije (LTV), u subotu, 11. svibnja, pokazao je da ni zagrebačka Arena nije prevelika za okupiti tisuće zaljubljenika u molitvu, slavljenje i zahvaljivanje njihovom jedinom glazbenom i životnom Idolu.

- Mladosti, ovo je vaša zemlja – snažno je poručio okupljenima fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu sa sjedištem u Chicagu. Rekavši kako je njega put odnio daleko, želio je naglasiti da je svim prekrasnim ljudima koje je sreo duša podijeljena, između zemlje koje su ostavili i u kojoj žive.

- Postanite apostoli, promijenite ovu zemlju da možete ostati u njoj, a to možete samo ako progledate srcem. Zajedno možemo mijenjati zemlju, snagom ljubavi. Nemojte odustati – pozvao je fra Jozo Grbeš.

Svi sudionici koncerta okupili su se na pozornici, a cijela dvorana, držeći se za ruke, molila Očenaš za Domovinu. Molitva se spontano prelila u pjesmu Moja domovina, obećavajući njezino ostvarenje.

Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, jedinom specijaliziranom vjerskom kanalu u Hrvatskoj. 18000 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke i Austrije jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od 30 pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača.

Koncert u Areni za Laudato TV
1/10

Visoka produkcija, glavna i pomoćna pozornica, konfeti, svjetla, vrhunska dotjeranost glazbenih aranžmana i orkestracija bili su pripremljeni kako bi središte svih pjesama, krajnji cilj okupljanja oko koncerta i srž cijelog programa Laudato TV-a - Bog – bio proslavljen na najveći ljudski mogući način.

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan molitveno slavljeničkim zazivima "Duše Sveti, dobrodošao", "Gospode, trebam Te"; i "Ime ti je sveti".

Rafael Dropulić – Rafo je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta "otvoriti oči svojega srca" s istoimenom pjesmom.

Silinu radosti koja je preplavila dvoranu razdragali su domaćini večeri, s. Dijana Lončarek, Marin Periš i "uživo" iz Kine Josip Kežić, gdje je započeo cjelokoncertnu potragu za investitorima koji će biti spremni uložiti i spasiti Laudato TV.

Na violončelu se Hržici priključila i i Ana Rucner. 

Bogatstvo u različitosti – tako su voditelji pozdravili i predstavili publiku u nastavku koncerta, pozvavši snažno: "Budimo uvijek ovako jedinstveni, nemojmo se dijeliti. Nego dijelimo sebe."

Na scenu je stupio i fra Marin Karačić koji je otpjevao svoje autorske pjesme, a rap aranžmanu pridružio mu se i Ante Cash. 

- Isus je živ. Vjeruješ li da je prisutan? – upitao je vlč. Boris Jozić, povjerenik za vjernike laike u Zagrebačkoj nadbiskupiji, na početku duhovne meditacije. Kako bi pojasnio Božju prisutnost i ljubav, citirao je redak iz Ivanovog evanđelja: "Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. (Iv 3, 16). "

Podsjetio je na živu Isusovu prisutnost u Euharistijskom kruhu i pozvao okupljene da budu pronositelji tog i takvog Boga, blagujući ga u svetoj Misi i noseći ga svojim bližnjima. 

Gost iznenađenja ovog koncerta bio je i Tony Cetinski koji je, zajedno s njima otpjevao pjesmu "Samo Tvoja ljubav Bože".

Foto: PR FOTO

Veliko priznanje koncertu dolaskom su izrazili mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup, fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, fr. Slavko Slišković, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, mons. Janusz Stanislaw Blachowiak, prvi tajnik Apostolske nuncijature u RH, mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže, mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog Svetišta sv. Josipa u Karlovcu, vlč. Borna Puškarić, izaslanik kardinala Josipa Bozanića, Tomislav Madžar, izaslanik predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, Ljubo Jurčić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Ivan Kujundžić, izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. Drage Prgometa, Iwo Bender, regionalni menadžer EWTN-a za srednjoistočnu Europu.

Komentara 26

LU
LUSTRACIJA
14:20 12.05.2019.

Hrvatska mladosti - POKRENI SE !!....Oduprite se zlu Svijeta i vratite se Kristu.....Promjene se prvo moraju desiti - u nama....a tada cemo biti sposobni mjenjati i drustvo oko sebe

Avatar paracelsus
paracelsus
14:09 12.05.2019.

Uz duzno postovanje fra Jozi Grbesi i osjecajima svih nazocnih na doticnom koncertu, ali poruka "ne odustajte od Hrvatske" je upucena na pogresnu adresu. Prava adresa za takvu poruku su hrvatski politicari (svih stranaka), tajkuni i vlasnici medijskih kuca u Hrvatskoj. Jer oni su stvarni vlasnici Hrvatske a ne hrvatska mladez i velika vecina hrvatskog naroda. Stoga bi ispravna poruka fra Grbese trebala biti; hrvatski politicari i tajkuni te vlasnici medijskih kuca - ne odustajte od Hrvatske u ime vaseg osobnog profita/novca i karijera. Nastojte barem desetinu vremena kojeg potrosite na brigu o vlastitom financijsko-matrijalnom probitku misliti i na svoju domovinu i narod, jer ako njima ne bude dobro necete ni vi zauvjek opstati.

RM
ruzica_mario
13:38 12.05.2019.

predivno..josipovic i crvene zmije pucaju od muke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije