Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Poklon s pričom'

Na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt i predsjedničine startasice

Kolinda
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
15.02.2017.
u 06:00

Izložba je dio projekta kojem je cilj istaknuti prave životne vrijednosti. Predmete su donirale slavne osobe

Kamen, stetoskop, figura slonića, kasica prasica, naušnice, narukvice, bijeli šal, knjige, startasice, naočale... Svi ti naizgled nepovezani predmeti zapravo su dio projekta i izložbe “Poklon s pričom” koja je jučer otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO). Četrdesetak predmeta projektu u organizaciji Adria Medije donirale su poznate osobe iz političkog, kulturnog i sportskog života.

– Ideja je bila da ljudi donesu svoje najdraže poklone koji nemaju veliku materijalnu vrijednost, ali su im najvredniji u životu i imaju neku svoju priču. Time smo sve željeli podsjetiti da stanu i razmisle što im je stvarno važno u životu – kazala je Ivona Čulo, direktorica Adria Medije.

U muzejskom su postavu i kockaste startasice u bojama Hrvatske koje je poklonila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, uz poruku da su one hrvatski ponos. Izložba se u MUO-u može razgledati u iduća dva tjedna. Ideja je da se sljedeće godine od izložaka otvori i “Muzej poklona s pričom”.

>> Predsjednica poklonila startasice iz Borova koje su hrvatski ponos

>> 'Kolindine' startasice izrađuju za navijače

Komentara 3

OG
Oger
09:44 15.02.2017.

Dobro - kakva je prica povezana s Kolindinim tenisicama?

Avatar mama mia
mama mia
11:16 15.02.2017.

I gospođa će uskoro u muzej prošlosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije