Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićna bajka ruši rekorde

Na imanju u Čazmi zaručio se par iz Izraela

Prosidba u Čazmi
Foto: TZ bjelovarsko-bilogorske županije
1/2
02.01.2016.
u 10:15

U Grabovnicu dolaze i turisti iz New Jerseya, ali i susjednih zemalja Mađarske, Slovenije, Italije, Austrije... samo na Štefanje bilo ih je oko 9.000

Mala Grabovnica pored nevelike Čazme sa svojom "Božićnom bajkom" ruši sve rekorde, a dobri su izgledi da nadmaši i veliki "Advent u Zagrebu".

Veća ponuda za posjetitelje

Time, dakako, uspješna zagrebačka manifestacija nije ništa manje uspješna, ali valja znati da dok u Turističkoj zajednici našeg glavnog grada računaju s oko 60.000 posjetitelja, čazmansko božićno turističko čudo privući će ih do 9. siječnja oko 80.000.

Namjernici stižu doslovno sa svih strana svijeta (neki, vjerojatno, spojivši posjet Zagrebu i Čazmi), skupine gostiju autobusima dolaze iz Mađarske, Slovenije, Austrije i Italije..., samo na Štefanje u pedesetak autobusa bilo ih je oko devet tisuća, a jedna organizirana grupa stigla je čak s drugog kontinenta, iz New Jerseya. Božićna čarolija Zlatka Salaja, koja je ove godine prvi put svijetlila bez gazdarice, prerano preminule njegove supruge Nade, posebna je meka za zaljubljene. U Grabovici se ove zime pet parova zaručilo, a za Graziju iz Tel Aviva bračna ponuda, glazba i vatromet bili su potpuno iznenađenje. Domaćini na imanju sa čak 1,88 milijuna božićnih lampica sve su pripremili potajice, u dogovoru s Galom, a odgovor je bio – da.

- Individualni gosti dominiraju, ali bilo je i tristotinjak grupa, Brojke su za 15 posto veće nego lani kad je bilo 70.000 posjetitelja. Ovaj put je "Božićna bajka" Salajevih bogatija za tradicijski sajam obrta i lokalnih proizvoda, a predstavljena je i ponuda ruralnog, eno-gastro, etno-tradicijskog, aktivnog turizma.

Drvce s 96.000 lampica

Na ovom smo projektu radili cijelu godinu, predstavili ga stranim agentima i novinarima, promovirali na društvenim mrežama... Došli su novinari iz mnogih zemalja, recimo i iz Velike Britanije, a Božićni express petkom i subotom iz Zagreba bio je rasprodan. Uvjerena sam da je "Božićna bajka" jedna od najfotografiranijih adventskih manifestacija kod nas. Svi rade selfije, naročito pod borom s 96.000 lampica – zadovoljna je Jasna Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

>> Lorencin pohvalio čazmansku obitelj Salaj za projekt Božićna bajka

Komentara 6

AO
ante.oreskovic75
11:02 02.01.2016.

Neka imje sretno.

DU
Deleted user
14:14 02.01.2016.

Neka im je sa srečom neka im ljubav potraje cijeli život

SA
samoborka
16:47 02.01.2016.

njima sretno. A Cazma mi je golemo razocaranje. Uopce nisu prepoznali kao mjesto potencijal na temelju imanja obitelji Salaj. Gastronomski su nuletina (seosko imanje s nazovi-restoranom u neposrednoj blizini tog imanja je ziva katastrofa,nit cjenika na stolu nemaju, niti espresso aparata za kavu nego muckaju neku instant splacinu, a hrana im je kao da ju je pripremalo trogodisnje dijete..uglavnom NE IDITE tamo ako vam je stalno do vlastitog zeluca i novca) birtije su im na nivou seoskih krcmetina od prije 50 godina, tako da nakon setnje po tom imanju se moze samo okrenuti i otici kuci. Zato, svaka cast Salajima, ali nije vrijedno trosenja goriva ikome tko zeli osim te setnje upotpuniti taj dan nekim pristojnim ruckom i opustanjem uz kavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije